News

Site News

Norske studenter på besøk

Noen studenter fra Jordbrukshøyskolen på Ås har besøkt barnehjemmet. De var også så hyggelig at de tok med seg noen ting for oss da de skulle dra nedover. Kjempeflott at de også har gitt en gave til barnehjemmet. For de ble det kjøpt inn 5 griser!

Det nye barnehjemmet – her er det

Da richard var i Uganda nå i oktober fullførte han stiftelsens kjøp av et landområde i Uganda. Stiftelsen ble kåret til årets ildsjel og for pengene vi mottok har vi nå kjøpt et landområde.

En liten rapport fra Uganda

Uganda er et av landene som er hardt rammet av regnet de siste månedene, spesiellt nordøst i landet. Over 300 000 mennesker har mistet hjemmene sine og mange avlinger er ødelagt. World food program og FN har gått ut og spurt verden om midler til å hjelpe de flomrammede i Vest Afrika.

Sommer.....

Gleden var stor da vi 17. juli kunne hente fotballaget fra Nsumba barnehjem på Flesland. Etter mye arbeid med å få på plass visum var det en lykkelig men sliten gjeng som ankom Bergen. De ble møtt på Flesland av Vadmyra sitt småjentelag og tatt med til Vadmyra hallen hvor de skulle tilbringe de neste 11 dagene.

Habibah og mobiltelefonen

En av spillerne på laget fra Nsumba barnehjem; Habibah deltok i en triksekonkurranse på Ekebergsletten. Gleden var stor da hun slo alle og ble vinner av en mobiltelefon! Aldri før hadde hun eid noe slikt!

30-0 i målforskjell

- Teknikken til de norske lagene er bra, men løpingen er dårlig. De må løpe mer, sier en fornøyd Habiba Namalwa (14) etter 4-0 mot Vindafjord i 16-delsfinalen.

Fotballforbilde fra Uganda

– Guttene vil at jeg skal spille på laget deres, for jeg scorer mål, smiler Habiba Namalwa (14), kaptein på årets Bring Children From Streets-lag.

Sommerhilsen fra Bring Children From Streets

Her kommer en sommerhilsen til dere, og samtidig noe informasjon om hva som har skjedd på Nsumba siden sist. Det er nå 520 barn der. Antallet har stabilisert seg utover våren – heldigvis. Det er store utfordringer i å ivareta så mange, og så mange nye, både organisatorisk, praktisk og omsorgsmessig.

Vadmyra skole

Vadmyra skole har hatt Grieg markering på skolen, og i den forbindelse hatt kulturkveld på skolen. Overskuddet fra cafe salg og forestillingen gikk til Bring Children og Nsumba barnehjem. Hele 7400 kroner kom inn denne kvelden.

80 000 til barnehjem

Flittige elever ved Sandgotna skole samlet forrige uke inn over 80 000 kroner til Nsumba barnehjem i Uganda. Stiftelsen «Bring Children from Street Norway» er kjempetakknemlig for elevenes innsats.

Barn på Nsumba

Her er bilder av noen av barna på barnehjemmet tatt i påsken 2007 (trykk på les mer for å se dem).

Påsken på Nsumba

Påskedag ble feiret med god mat og drikke til alle! Når mørket kom ble det tent bål og det var sang og dans rundt bålet til langt på kveld.

Viktig melding til alle med avtalegiro

Det er blitt sendt ut avtalegiro til en del av dere der flere trekk er lagt inn med forfallsdato på onsdag denne uken (25. april) . Årsaken er at oppdrag som skulle hatt forfall i perioden april til juni , kom ut med en og samme forfallsdato i det filen til BBS ble produsert. Vi har forsøkt på ulike måter å få slettet disse oppdragene uten å lykkes , og må derfor be om at dere selv stopper oppdragene i banken/nettbanken.

Årets ildsjel

Stiftelsen Bring Children From Streets ble under årets prisutdeling tildelt prisen årets ildsjel under kategorien Framsyn.

Påskehilsen

Dette bildet er tatt i mars 2007, og i bakgrunnen ser dere den nye bilen som er kjøpt inn til barnehjemmet. Gleden var stor da Richard og fader Charles ankom barnehjemmet i ny brukt bil. Midler gitt oss av Norsk Helikopter, Ulsetskogen skole og en familie har gjort dette mulig.

Ugandas regjering bryter gatebarnas rettigheter

Regjeringen i Uganda har bestemt at alle barn fra den etnisk karimojong minoriteten skal tvang flyttes tilbake til hjemdistriktet. I tilegg til å fjerne alle karimonjonger fra Kampalas gater har militæret kjørt rundt på barnehjem og fjernet barn med makt for så å frakte dem til en leir. Der de blir de holdt til man får sendt de tilbake til Karamoja.

Hvert barn har fått egen seng

Siden november har antallet barn på barnehjemmet økt og det er nå rundt 500 barn som bor der. Dette medførte at mange av barna måtte dele senger og noen sov også på madrass på gulvet. I tilegg var også en del senger begynt å gå i stykker. Gleden var derfor stor når Richard nå kunne handle inn over 100 nye senger og madrasser!

Solcelle-anlegget ferdigstillt

Solcelle anlegget er nå ferdigstillt og det er nå lys i alle hus og på alle toaletter, i tilegg er det også lys på utsiden av husene. Barn og voksne setter veldig stor pris på dette. Klasserommene er fulle til langt på kveld med ivrige elever som leser og gjør lekser.

Toaletter til sykestuen

Like før Richard skulle dra til Uganda fikk vi rapporter fra barnehjemmet om at det var brutt ut en mage epedemi. Mange barn lå syke med diare.

Nominert til Årets ildsjel

Stiftelsen Bring Children From streets har vært så heldig å bli nominert til årets ildsjel i kategorien framsyn.Dette setter vi veldig stor pris på. Dersom du ønsker å stemme kan dette gjøres på www.bt.no/ildsjel

Gave fra ansatte i personskade 2, Vesta

Avdelingen fikk bonus i forbindelse med overtidsjobbing etter streiken i juni 2006. Pengene skulle brukes på et positivt tiltak i avdelingen. Medarbeiderne i Personskade ønsket at deler av beløpet skulle gå til et veldedig formål som avdelingen kunne følge opp i fellessamlinger. Gaven på kr 5000,– er øremerket til møbler etc i spisesal/kjøkken.