Habibah og mobiltelefonen

En av spillerne på laget fra Nsumba barnehjem; Habibah deltok i en triksekonkurranse på Ekebergsletten. Gleden var stor da hun slo alle og ble vinner av en mobiltelefon! Aldri før hadde hun eid noe slikt!
Habibah og mobiltelefonen

Men, Habibah skjønte fort at en mobiltelefon hadde ikke hun bruk for på barnehjemmet. Ikke har hun behov for å ringe og ikke har hun penger til å bruke på en telefon. Habibah bestemte seg derfor for å selge mobilen sin, og for pengene skulle hun kjøpe en ku og en kalv. Kua skulle slaktes og det skulle lages fest når jentene kom tilbake til barnehjemmet. Kalven skulle hun passe på og la vokse opp på Nsumba.

Det ble satt i gang en kronerulling blant kjente, og kjapt hadde vi dekket inn et festmåltid på barnehjemmet.

Gleden var derfor stor når det søndagen etter at laget var kommet hjem ble stor fest! Det var masse mat; kjøtt og fisk, med alt av tilbehør og brus til alle barna!
Alle fikk spise seg mett, og laget ble feiret for flott innsats i Norwaycup!

En lykkelig dag, og veldig kjekt for oss når vi ringte ned å høre sang og glede fra barna. En liten tankevekker for oss var det også at det første en jente på 13 år tenkte på da hun kunne selge mobilen var at hun ville kjøpe en ku. Som en av Vadmyra jentene sa; det hadde aldri jeg kjøpt hvis jeg hadde fått så mye penger, ikke tenkt på en gang. Tenk alt annet vi kan kjøpe oss som vi ønsker……….