Vårhilsen 2012

På Nsumba barnehjem har alle barna det bra. Barna var kjempe glad for julegaven de fikk og det var mange glade barn i nye t-skjorter og shortser. Før jul samlet mange skoler og barnehager inn penger til stiftelsen. Mange nye prosjekter har blitt satt i gang og her kan dere lese litt om det som har blitt gjort.
Vårhilsen 2012

Det nærmer seg vår og her kommer en liten hilsen fra stiftelsen Bring Children From Streets.

Vårhilsen 2012

Først vil vi starte med å beklage alt bryderi det har medført for våre faddere at vi har byttet regnskapsbyrå.  Av hensyn til driften av stiftelsen så vi oss nødt til å bytte regnskapsbyrå, og under overføring av data har det skjedd en feil. Vi håper dette nå er løst og takker for at dere som er berørt har vist forståelse for dette

På Nsumba barnehjem har alle barna det bra. Barna var kjempe glad for julegaven de fikk og det var mange glade barn i nye t-skjorter og shortser. 

Før jul samlet mange skoler og barnehager inn penger til stiftelsen. Mange nye prosjekter har blitt satt i gang og her kan dere lese litt om det som har blitt gjort.

Den nye sovesalen til guttene nærmer seg helt ferdig, det gjenstår litt maling inne og noen hyller. Det har blitt kjøpt inn nye madrasser til guttenes senger, og guttene er glade for å ha fått seg en ny fin sovesal.

 

 Vårhilsen 2012
Vårhilsen 2012

 

Vi har bygget et biogass kjøkken på barnehjemmet. Nye toaletter ved guttenes sovesal gir gass til det nye kjøkkenet, på den måten slipper vi å fyre med ved hele tiden og er miljøvennlig, dette er veldig bra! 

Barnehagen vår starter vi byggingen av nå i mars. Murstein er ferdig laget og vi regner med å være ferdig i juli.

 

 Vårhilsen 2012

 

I slummen har vi pusset opp et bygg som dagsenteret vårt nå holder til i. Fantastisk å se hvor flott det er midt blant alle de falleferdige husene i slummen. Det er bygget toaletter til også. Dette gjør noe med menneskene som border, det er håp om et bedre liv for barna. 

12 av de mange foreldreløse barna i slummen skal nå i vår få flytte ut på Nsumba barnehjem. 

34 barn fra slummen får nå gå på en muslimsk skole like utenfor slummen. Skolen er fin og har gode lærere. De muslimske skolene vi har elever på i Uganda er liberale. Jenter får spille fotball og drive med andre aktiviteter sammen med gutter. 

 

 Vårhilsen 2012Vårhilsen 2012Vårhilsen 2012

 

Yrkesskolen vår begynner å ta form, og fremstår med flotte bygninger. Vi gleder oss til alt står ferdig og elever kan flytte inn.

 

 

 Vårhilsen 2012Vårhilsen 2012Vårhilsen 2012

 

 

 Vårhilsen 2012Vi har fått en mølle på barnehjemmet. 

Med den kan vi male maisen vår om til mel. 

 

Det er fortsatt mye vi kan gjøre på barnehjemmet. Barneskolen sliter med klasserom uten tak, det er en slitt bygning og et dårlig sted for barn å skulle lære. Skolen er eid av staten, og vi prøver nå å få overta skolen slik at vi kan gjøre den bedre.Vårhilsen 2012

 

Jordbruket er bra, men vi ser at det også kan utvikles ytterligere. En av jentene som har vokst opp på Nsumba studerer jordbruk på Makerere universitetet i Kampala. Vi skal nå bruke hennes kunnskap til å dyrke jorden.

 

I februar testet en av jentene på barnehjemmet positivt på en HIV test. Vi har nå fått henne inn i et gratis program for HIV smittede, slik at hun kan få gratis medisin og oppfølging av lege. I Uganda er det mye falske medisiner på markedet og vi er nå trygg på at hun får riktig oppfølging. 

For niende gang vil det denne sommeren komme et fotballag fra Nsumba barnehjem til Norge. Det er mange nye jenter som gleder seg til Norges tur. De skal også i år bo hos Vadmyra IL i en uke før de setter kursen mot Oslo og Norway cup. Mer info om dette kommer i vår sommerhilsen.

Vi ønsker alle en fin vår!

 

 

Vårhilsen 2012Vårhilsen 2012Vårhilsen 2012

 

 

Mvh

Hilde Köppen

Richard Kiwanuka

Beate Espedal

Stig Blindheim