Vårhilsen

Da er våren her og vi i stiftelsen ønsket å sende dere en liten hilsen med siste nytt fra Uganda.
Vårhilsen

19. februar reiste en skoleklasse fra Sandgotna skole i Bergen på klassetur til Uganda. Sandgotna skole har siden 2005 hatt årlige innsamlings aksjoner til stiftelsen og samlet inn over 1 million kroner.  Klassen har jobbet mot denne turen i to år, og samlet flasker hver måned, hatt loddsalg, kakesalg, varetellinger, vasket biler, klippet plener, bonet gulv og hatt andre små jobber. Elevene har jobbet på spreng for å få turen mulig, og det var en spent gjeng som ankom Uganda. Med seg hadde alle et ekstra kolli med utstyr til barnehjemmet og skolen i slummen. Klassen hadde en fantastisk tur. De arrangerte blant annet aktivitetsdag to dager i slummen og delte ut sekk og t-skjorter til alle barna på skolen i slummen. De hadde aktivitetsdag på barnehjemmet, spilte fotball kamp Uganda mot Norge, lagde fest på barnehjemmet, besøkte yrkesskolen og mange elever fikk seg fadderbarn. Elevene fikk se hva midlene skolen deres har samlet inn i alle disse årene, har blitt brukt til i Uganda. 

 

Ungdommene hadde en opplevelse for livet og fikk se med egne øyne hvordan barn i Uganda har det, både på godt og vondt. 

Hele klassen er enig om at turen var helt fantastisk☺ 

 

vaar2014vaar2014

vaar2014

vaar2014

 vaar2014vaar2014

vaar2014

 vaar2014

 vaar2014

 

 

Det er kjekt å se at barnehagen på barnehjemmet fungerer veldig bra. Barna har fått skoleuniformer, er glade og fornøyde. Skoleklassen hadde med seg masse leker, både brukte og helt nye som ble gitt til barnehagen.

 

På barnehjemmet var det også gledelig å se at Tv som de fikk i julegave var på plass. Barna storkoser seg foran TV, deilig å kunne slappe av etter en hektisk dag.

 vaar2014vaar2014

vaar2014

 

I Katangaslummen er det veldig mange barn på skolen vår nå. Det har blitt trangt i klasserommene, men barna storkoser seg likevel, og det er flott å se så mange glade og smilende barnefjes.

 

Vi håper vi i løpet av 2014 får bygget ut skolen i slummen slik at barna får mer plass i klasserommene og et lite uteområde de kan leke på.  Vi vil også lage en liten klinikk hvor vi vil ansette en sykepleier, slik at familiene i slummen kan få hjelp ved sykdom og andre helseproblemer. Vi har planene klare, nå er det bare å jobbe mot å få realisert prosjektet☺

 

 

 vaar2014 vaar2014

 

 

Vi avslutter dette brevet med bilder av det nye skolebygget på Yrkesskolen vår. Laksevåg videregående skole har samlet inn midler til bygging av dette skolebygget. Byggingen går fort, og når dette huset er ferdig vil vi også på skolen kunne avholde eksamen. I fjor måtte elevene dra til en annen skole for å ta eksamen fordi vi ikke hadde stort nok rom. Nå skal dette være på plass til årets eksamen, og elevene vil også få bedre plass til undervisning. 

 

Vi ønsker dere alle en fin vår.

Hilsen 

Hilde Køppen

Sekretær BSFSN