Sommerhilsen

Det nærmer seg sommerferie, og her kommer en liten hilsen fra Bring Children From Streets med siste nytt fra stiftelsen og Nsumba barnehjem.
Sommerhilsen

Kjære faddere og andre støttespillere – juni 2010           

Vi starter med den triste historien om Rose som besøkte Norge sommeren 2006. Rose fikk malaria tidligere i år. Sykdommen utviklet seg hissig og hun lå lenge på sykehus uten at vi visste om hun kom til å overleve. Men etter hvert ble hun bedre og fikk dra hjem til Nsumba. Vel hjemme gikk alt bra en liten stund, men så ble hun syk igjen og ble i all hast kjørt til sykehus. Det viste seg at malaria hadde ført til nyresvikt og vi fikk beskjed om at det var ingen ting man kunne gjøre med sykdommen. I slutten av april døde Rose og det var noen triste dager på Nsumba.
Rose fikk en fin begravelse med alle sine nærmeste venner og slektninger tilstede.
 

Til minne om Rose:


Rose4b   Rose i gresset

På Nsumba går livet videre og vi har nå fått på plass våre nye murstein maskiner. Noen av personale på Nsumba har fått opplæring i bruk av disse og skal nå lære videre til ungdommer på barnehjemmet. Nå skal vi kunne bygge med egen produsert murstein, og kanskje selge murstein videre til byggefirmaer..
 
Det har også blitt bygget en grisefarm på barnehjemmet og første del står nå helt ferdig. Her bor det nå 13 griser. En mann er ansatt til å stelle dyrene og han, sammen med en gutt som bor på Nsumba av vært på opplæring på en stor grisefarm. Gutten som steller dyrene har siden han kom til Nsumba likt å late som han var bonde. Han har bodd sammen med en venn i et eget lite hus og passet på de dyrene som vi har hatt. Gleden er nå stor når han får arbeide som en skikkelig bonde og ha ansvar for grisene. Dette betyr mye for ham.
 
 Rose 05  Sommer 2010 II
 
Del to av grisefarmen skal bygges av egen produsert murstein, et spennende prosjekt!
Utfordringen vi står ovenfor nå er å ha nok vann til både mennesker og dyr. For å øke antall dyr må vi utvide vanntilgangen vår, noe som nok blir et av våre neste prosjekt.
 
Det er kjekt å kunne se at vi hele tiden gjør store fremskritt på å bli selvforsynt med mat. Avlingene står flott på Nsumba og hele personale sammen med barna er nå opptatt av å dyrke egen mat.
 
 
Den 17. juli kommer årets fotballag til Norge. 15 forventningsfulle jenter som gleder seg stort til 14 dager hos vennskapslaget i Vadmyra IL, før de sammen drar til Oslo og Norwaycup. I år har vi virkelig slitt med å få pass til jentene og kardinalen i Uganda måtte til slutt engasjere seg for å fortgang i prosessen.
Tirsdag 27. Juli klokken 18.00 har vi åpen hall i Vadmyra hallen. Da kan de av dere som vil hilse på laget ta turen innom, se afrikansk sang og dans og prate litt med jentene. Hvis det er fint vær holder vi til på fotballbanen ved hallen. Gi gjerne en lyd om du kommer til hilde@bringchildren.com eller på tlf 950 42 055.
 
Hvis noen ønsker å sende brev eller gave til fadderbarn så kan fotballaget ta de med seg tilbake til barnehjemmet. Send eller lever da disse til Hilde Køppen, Hetlevikåsen 82, 5173 Loddefjord.
 
 
På vegne av stiftelsen ønsker vi dere
en riktig god sommer!
 
Hilde Køppen
Beate Espedal
Stig Blindheim
Richard Kiwanuka
Daniel Getz

 

 

På skolevei