Sommerhilsen fra Bring Children From Streets

Her kommer en liten sommerhilsen med siste nytt fra stiftelsen og Nsumba barnehjem.
Sommerhilsen fra Bring Children From Streets

To av styremedlemmene var i Uganda i påsken. Påskeaften og påskedag ble feiret på Nsumba barnehjem. Påskedag var det gudstjeneste i spisesalen, tradisjonen tro, med like nydelig sang og rytmer som før. Det var nok mange som savnet fader Charles denne spesielle dagen.

En av fadderne våre spanderte påskemåltidet, og alle koste seg med god mat, faktisk i 2 dager. Fest betyr innkjøp og slakting av en ku. Innmaten ble tilberedt lørdagen, kjøttet om søndagen.

 

Påskedag var en grå dag helt fra morgenen av, og fra lunsjtid begynte det å regne, dvs. hølje!- og matutdelingen ble utsatt et par timer. Det bøttet ned – skikkelig regn i Bergen blir yr til sammenligning! I hus med bølgeblikktak var det umulig å snakke sammen. Vi lurte på hvordan undervisning foregår i disse lokalene på regndager… Regnet laget nye formasjoner i bakken, noe veien inn til Nsumba fra hovedveien bærer preg av. Vi kjørte oss fast på vei inn lørdagen, og takket for 4-hjulstrekk søndagen! Med regnet sank temperaturen, og det var mange våte og kalde barn å se. Lette fleecejakker er et gavetips! Både varmen og humøret steg utover ettermiddagen. Noen av barna hadde laget skuespill de viste i spisesalen, - til stor jubel fra publikum, og etterpå var det dans. Gulvet var fullt, huset dirret av trommerytmer og danseglede! Noen av barna utmerker seg som spesielt rytmiske. Tidligere på dagen fikk vi se de minste opptre for oss, og sykepleier har startet en sang- og dansgruppe med noen virkelige dansetalenter! Til tross for begrensete ressurser både økonomisk og personalmessig på Nsumba, er de flinke til å se barnas ulike talenter og legge til rette for at de skal utvikles.

 

Sommer 2008

 

null  null  null

 

 

De siste månedene har det vært fokus på egen matproduksjon på Nsumba. Stedet har potensiale til dyrking av egen mat i større omfang enn hittil, og vi har hjulpet med tilrettelegging for det. Mais ble plantet før jul, siden casawa og bønner. Plantene vokser, og de eldste barna har ansvar for å luke ugress. Det sørlige Uganda er grønt og frodig, og åkrene gror fort igjen hvis det ikke lukes.

 

På Nyenga har vår ugandiske prosjektleder Clement satt i gang dyrking av jorden i påvente av at vi får byggetillatelse på tomten. Fem ungdommer fra Nsumba var i februar med på å fjerne busker og trær. Tilbakemeldingen fra Clement var at de var flinke og organiserte som arbeidsfolk! Nå er 50 mål plantet med mais og søtpoteter. Veksten har vært god og plantene ser veldig fine ut. I slutten av juli vil ungdommene fra Nsumba reise tilbake til Nyenga for å høste avlingene og ta det med seg tilbake til Nsumba. Som dere kanskje kjenner til fra media, øker prisene på mat drastisk i store deler av Afrika. Maten fra Nyenga blir derfor et kjærkomment bidrag til Nsumba.

 

Sommer 2008  null

Nsumba                                                      Nyenga                                                    

 

 

Bring Children from streets, Norway er nå registrert som et foretak i Uganda. Neste skritt før bygging kan starte, er å bli godkjente som en NGO – none governmental organisation. Denne prosessen innebærer et godkjenningsintervju, så det er usikkert hvor lang tid det vil ta.

  

Gorretti som ble skadet i bilulykken, er på bedringens vei og flyttet i påsken ut fra sykehuset. Hun bor nå i en egen leilighet sammen med søsteren, som tar seg av henne. To ganger i uken får hun besøk av fysioterapeut, og to ganger i uken drar hun til sykehuset for behandling. Gorretti er avhengig av rullestol, men håpet er at hun skal lære seg å gå igjen. Vi vil gjerne rette en stor takk til alle dere som har gitt penger til Gorrettis rehabilitering.

 

 

Også i år kommer det opp et fotballag fra Nsumba barnehjem. Laget skal være vennskapslag med småjentelaget til Vadmyra IL. Laget ankommer Bergen 17. Juli.

 

Tirsdag 22. Juli kl 18 har vi vårt årlige arrangement i Strimmelen borettslag. Her vil det være mulig å hilse på laget fra Uganda, se afrikansk dans og bilder/film fra Nsumba barnehjem. Håper de av dere som ikke er på ferie har lyst å ta turen innom for å hilse på.

 

 

Richard skal de neste 6 månedene bo i Uganda sammen med familien. En privat sponsor sponser oppholdet til familien. Vi synes dette er veldig positivt og håper han vil få utrettet mye på Nsumba barnehjem.

 

 

 

Sandgotna skole skulle hatt sin årlige innsamlingsaksjon i juni men på grunn av lærerstreiken har denne blitt flyttet til 1. september. Vi ønsker skolen lykke til og gleder oss til å høre resultatet.

 

Sommer 2008  Sommer 2008

 

 

På vegne av styret ønsker vi dere en

 

God sommer!

 

Sommer 2008