Sommerhilsen

Da er våren her og vi i stiftelsen ønsket å sende dere en liten hilsen med siste nytt fra Uganda.
Sommerhilsen

Kjære faddere og andre støttespillere

 

Da er våren her og vi i stiftelsen ønsket å sende dere en liten hilsen med siste nytt fra Uganda.

 

Nye Nsumba barnehjem

På Nsumba barnehjem er vi ferdig med første byggetrinn, og i disse dager monteres solcellepanel på husene. Litt papirarbeid gjenstår før barna flytter inn. De gleder seg veldig til å flytte tilbake til lokalmiljøet, og har underveis fått sett på bilder fra byggingen av det nye barnehjemmet.

 

 somerimage1.jpeg

somerimage3.jpeg

 

somerimage3.jpeg

 

 

somerimage4.jpeg

somerimage5.jpeg

 

 

Vi mangler fortsatt flere hus for å få all den plassen vi ønsker og vi trenger lekeplass, husdyr, åker, fotballbane, ja på planen vår står også en barnehage og skole. 12 hus har vi planlagt å bygge med tiden, nå er tre av dem på plass, samt sanitæranlegg og kjøkken med spiseplass. Vi retter en stor takk til Marianne Rieber som gjør det mulig for oss å få bygget det nye barnehjemmet.

Barna har det bra på MTG senteret der de har bodd siden februar, de er blide og fornøyde og har tilpasset seg endringene utrolig bra.  Barna går på skole hver dag på samme sted hvor de bor. Lærerne kommer til dem, og noen rom i bygget er gjort om til klasserom. Vi hadde med mange leker til dem da vi besøkte dem i februar, noe de syntes var veldig kjekt.

 

 somerimage6.jpeg

somerimage7.jpeg

 

Katanga slummen

I Katanga slummen startet skolen opp igjen i midten av mai etter en liten ferie. Det er mange elever ved skolen og gleden var derfor stor da de fikk nye pulter og dermed bedre plass. Toalettene er også fikset litt på slik at det nå er lettere å vaske og unngå smitte blant barna.

 

 somerimage8.jpegsomerimage10.jpeg

somerimage9.jpeg

somerimage13.jpeg 

 

 

Vi har også vært så heldig å få tildelt midler fra Kavli fondet. Midlene er i hovedsak øremerket utdanning av jenter i slummen og er et stort prosjekt som vi har startet.

For ungdom med ingen lese og skriveferdigheter skal vi starte yrkestrening i skomaker og sømfag. Dette er en stor utvidelse av sy opplæringen vi har hatt i slummen. For de som har grunnleggende skolegang ønsker vi å tilby dem ytterligere utdanning ved yrkesskolen vår. På denne måten håper vi å kunne hjelpe enda flere ungdommer fra slummen i Kampala ut av fattigdom og prostitusjon.

 

Fram Vocational School

På yrkesskolen vår har vi fått bygget grisebinge, hus til kuene og et hus til kaniner. Dette blir et ledd i utdanning, samtidig som det er med på å gjøre skolen selvforsynt med mat. En delegasjon fra Laksevåg videregående skole som var i Uganda like før påske rapporterer at de var imponert over det de fikk se. Midlene når fram, og de fikk et innblikk i hva skolen deres har bidratt med i Uganda.

På yrkesskolen er vi nå også i gang med å utvide systuen til en industriell produksjonsstue. Dette er en del av prosjektet vi har fått midler til gjennom Kavli fondet.

somerimage12.jpeg 

 somerimage11.jpeg

 

First Lady School

Vi er også i gang med å bygge skolen som Cecilia Brækhus, på vegne av stiftelsen, mottok midler til å bygge fra XXL.  Arkitekten er ferdig med å tegne byggene, vannboring er ferdig, vi har fått fjernet alle trær og store røtter og når dette gjøres for hånd kan dere selv tenke dere at det tar tid. Nå starter planering av tomten slik at vi kan få laget alle de nødvendige idrettsanlegg, samt starte på grunnmuren. Tomten ligger flott til ikke så langt fra Ekvator, og samtidig ikke så langt fra Nsumba.

Et spennende prosjekt som vi gleder oss til å se fortsettelsen på.

 

Med dette brevet ønsker vi dere alle en fin sommer.

 

Mvh

Hilde Køppen, Stig Blindheim, Pål Tennebekk og Richard Kiwanuka