Sommer 2009

Nok en sommer har Vadmyra IL hatt den gleden av å ha besøk av et fotballag fra Nsumba barnehjem.
Sommer 2009

Den 17. juli ankom 15 jenter og 2 ledere Bergen. De skulle tilbringe en uke i Bergen sammen med småjentelaget til Vadmyra IL før de sammen satt kursen mot Oslo og Norwaycup.

Selv om værgudene ikke var helt på vår side denne sommeren hadde jentene to fantastiske uker. Oppholdet startet med ugandisk aften lørdag kveld, hvor hele 80 mennesker var samlet i kafeen i Vadmyrahallen. Her fikk vi smake kjøtt, kokt på ugandisk vis, ris og matoke som er en bananstappe, (laget av medbrakt banan fra Uganda.) Alle fikk også smake på det som barna på barnehjemmet spiser daglig: posho, som er maisgrøt og bønner. Kvelden ble avsluttet med sang og dans i Vadmyrahallen.

 

sommer01

uganda 2010 mandag tirsdag 201-2.jpg

 

Neste dag var det klart for den årlige vennskapscupen i Straume idrettspark, og messe i St Paul kirke hvor jentene opptrådte.

 

 

uganda 2010 dag 1 og 2 050.jpg

 

norwaycup 2009 084.jpg

 

Uken gikk så videre med mange aktiviteter: besøk hos vil vite senteret, besøk i akvariet, tur på fløyen, shopping på vestkanten, bowling, fotballtreninger og ikke minst vårt årlige besøk på vannkanten. Noen av jentene har aldri badet før, andre kunne både svømme og stupe. En av jentene lot imidlertid badetøyet ligge igjen i hallen hvor de bodde, hun skulle ikke bade, det kunne jo komme krokodiller var forklaringen. Nytt badetøy ble kjøpt i all hast og også hun storkoste seg i vannet☺

Sene kvelder i Vadmyrahallen med filmfremvising eller bare prat med vadmyra jenter hører med. Jentene er fascinert av at det aldri blir mørkt, de ante ikke hva klokken var….

 

Torsdagen var jentene i studio, denne gangen spilte jentene inn julesanger som vil bli gitt ut på en cd i november. Det var utrolig rørende og vakkert og stå å lytte til julesanger midt på sommeren, og mange tok seg i å gå og nynne julesanger den neste uken.

BTV laget en liten reportasje herfra: http://front.xstream.dk/bergenstidende/player/mediamaker_player.php?id=18943&selectCategoryId=SISTE

 

Så var uken i Bergen over, jentene hadde kost seg med god mat, mange nye venner og utrolig mange opplevelser. Nå gikk turen til Oslo og Norwaycup.

Også i år bodde lagene på Jordal skole, her stortrives vi og er heldig som får bo her år etter år.

Norwaycup ble i år preget av alt regnet, men gøy hadde vi det uansett. Bring Children laget kom til 8 dels finalen hvor de tapte mot laget som tilslutt vant hele småjenteklassen.

Moro med alle vennene på skolen, turer til Oslo, opptreden i kirken og i rådhuset, shopping i teltet på sletten, moro med leker på sletten, pommes frites til kvelds så ofte de ønsket og selvfølgelig mye fotball.

Jentene dro fra Oslo med mange minner i bagasjen. I etterkant tenker vi hvor glade og lykkelige de er med tanke på alt de har opplevd. To av jentene var for under et år siden gatebarn på gaten i Kampala, en av jentene opplevde i begynnelsen av året at stefaren drepte moren hennes og kastet jenten på gaten. Ingen av de norske jentene fikk vite bakgrunnen til jentene fra Nsumba, på den måten møttes de på lik linje og mange nære vennskap oppstod. Alle jentene reiste hjem og hadde fått seg fadderfamilier her i Bergen, noe som betyr mye for dem. Det å vite at noen bryr seg om dem et sted i verden gir en god følelse………..

 

Stiftelsen retter en stor takk til alle sponsorer og støttespillere som har gjort det mulig for oss å hente laget til Norge. Stor takk til Marianne Rieber, YX i NKP gården, Vestkanten, Steve Perrymann sport, Tove Tvedt Skarstein, Vadmyra IL, og alle som på en eller annen måte har bidratt i løpet av sommeren. Uten alle dere hadde det ikke vært mulig å få dette til. Tusen takk alle sammen☺

 

norwaycup 2009 599.jpg

norwaycup 2009 579.jpg

norwaycup 2009 243.jpg

norwaycup 2009 159.jpg

norwaycup 2009 208.jpg