Påskehilsen mars 2009

Det nærmer seg påske og her kommer tradisjonen tro et lite brev med siste nytt fra Nsumba barnehjem og stiftelsen Bring Children From Streets.
Påskehilsen mars 2009

Vi starter med å fortelle litt fra julen som ble en fin høytidsstund på barnehjemmet. Dere kan tro barna ble glade for julegavene; sengene stod rad på rad med nytt sengetøy på. Julen ble feiret med masse god mat, brus, godteri og kake. Det var store øyne på mange av barna når kaken skulle deles. Det ble også arrangert en fotballturnering på barnehjemmet.

 

null

 

null

 

null

 

  null

 

null

 

null

 

Richard Kiwanuka har siden august vært på Nsumba og arbeidet som direktør. Han har jobbet hardt og effektivt og fått til store endringer på barnehjemmet. Den største endringen er at nå driver vi Bring Children From Streets Norway hele barnehjemmet mens den katolske kirken driver skolen på barnehjemmet. Vi har ansatt en ny leder på Nsumba som heter Namirembe Josephine. Fredag 20 mars var alle de ansatte på kurs hvor de fikk fikk høre våre forventninger til dem, de fikk se hvordan en SOS barneby drives og vi ville inspirere dem til å gjøre en god jobb. De ansatte satt stor pris på dette og vi vet det vil komme barna på barnehjemmet til stor nytte. 

nullnull

  null

 

null

 

null

 

 

 

null

 

null

Ellers har sykestuen på barnehjemmet blitt pusset opp. Den fremstår nå som et utrolig flott bygg; vinduer er tette, dører og vegger likeså. Nå er dette en bygning barna har alle forutsetninger for å få god pleie og bli friske i. 

Den 20.mars forlot en container fyllt med utstyr Bergen, med retning barnehjemmet. Marianne Rieber har betalt for at en container skulle kunne sendes til barnehjemmet og Bring Children From Streets Norway har med god hjelp av utrolig gode støttespillere fyllt containeren med sykesenger, tannlegestol, kopimaskin, datamaskiner,medisinsk utstyr, klær, sko, leker, sykler, skolemateriell og annet utstyr.Ferden til Uganda vil ta rundt 56 dager og vi gleder oss til alt utstyret kommer fram til Nsumba. 

nullnull

Rotary nordhordaland støtter boring etter vann på barnehjemmet. Vannhullene som vi har er ikke dype nok og Rotary har gitt oss betydelige midler for å bore nye hull slik at vi har vann på barnehjemmet. Til nå har barna måtte gå langt for å hente vann når brønnene er tomme. Det er fantastisk å ha fått nye brønner på plass, og mer enn nok av vann, som er det viktigste vi trenger på barnehjemmet. Rotary har også gitt midler til å reparere de gamle brønnene, slik at disse nå også virker. Nå er barna på barnehjemmet garantert rent vann!!!!!!!!!!!

 null

 

Den største sovesalen er nå under renovering. Her skifter vi vinduer, dører, sikrer og maler både tak og vegger. Regn har gjort at sovesalen var blitt slitt og ikke lengre et trygt bygg. Nå gleder vi oss til den står ferdig i løpet av april. 

Det er også blitt montert nytt solcellepanel på alle bygningene på barnehjemmet. Gleden er stor over å ha fått lys igjen og mulighet til å lese lekser på kveldtid eller bare være sosial etter mørkets frembrudd. Nå er det sikret slik at vi skal unngå tyverier av solcellepanelet i fremtiden. 

Den siste måneden har det blitt høstet mais fra våre egne åkre. Det er kjempebra at vi nå klarer å dyrke mye mat selv. Dette er noe vi satser mye på. Til 30 års dagen sin fikk Richard en traktor i gave fra Christian Rieber. Denne vil gjøre arbeidet med dyrking av mat mye lettere. Nå i midten av april skal det dyrkes mer mais og bønner. 

Nå jobber vi hardt mot å få nok midler til å få opp et nytt fotballag fra Nsumba denne sommeren.14 nye jenter står klar til å komme til Norge og har veldig lyst til å få oppleve dette som så mange jenter før dem har fått oppleve. Oppholdet i Norge gjør utrolig mye med jentene; de ser muligheter og håp i en ofte tøff tilværelse, De ser betydningen av utdanning, og jobber ofte hardt på skolen og på barnehjemmet når de kommer tilbake. Hvis noen av våre faddere og støttespillere vil støtte laget eller vet om noen som vil støtte/sponse fotballaget så send gjerne en mail til oss. 

I februar deltok jentelaget som var i Norge i fjor og det nye laget i en stor jenteturnering på nasjonalstadionen i Kampala. Fotball for jenter er nå blitt en stor idrett i Uganda. Det at jentene på barnehjemmet leder an og er best i landet, gjør dem til forbilder for andre jenter. Begge lag vant sine klasser, og stolt kom de tilbake til Nsumba med hver sin pokal

Til sist vil vi informere om en stor beslutning av formell karakter: I januar vedtok styret å dele stiftelsens arbeid i to separate stiftelser. Stiftelsen Bring Children From Streets fortsetter sitt arbeid overfor Nsumba. Arbeidet med å bygge opp Nyenga skilles ut i en egen stiftelse, stiftelsen Nyenga.. Vi ser på dette som en ”knoppskyting” av arbeidet utført til nå. Til grunn for beslutningen ligger at begge prosjektene er store og krevende oppgaver som fordrer ulike tiltak og oppfølging. Vår vurdering er at begge tiltakene er best tjent med å spisse fokus i form av en deling av arbeidet. Intensjonen er at de to stiftelsene søker å samarbeide der det faller naturlig, til beste for barna både på Nsumba og Nyenga.  

Richard Kiwanuka, Hilde Køppen og Stig Blindheim fortsetter i styret for BCFSN, og fortsetter sitt arbeid overfor barna på Nsumba barnehjem. Anne Grete Kjørrefjord, Tor Helland Kleppe, Per Kristian Erdal og Anne-Mette Tjønn Hansen går over til det nye styret for stiftelsen Nyenga. Fra nå av vil disse fadderbrevene fortelle om Nsumba og BCFS’s arbeid. Hvis noen av dere ønsker uforpliktende informasjonsskriv om videre arbeid på Nyenga, meld fra på post@nyenga.no eller på tlf 466 19 018. Vi holder også på å lage en hjemmeside som snart er oppe for informasjon: www.nyenga.no 

Det er fortsatt noen faddre som ikke betaler for fadderbarna sine. Fint hvis dere kan ta kontakt med Hilde på hilde@bringchildren.com eller på tlf 95042055 hvis dere ikke lengre vil være fadder eller av ulike årsaker ikke får betalt. 

På vegne av stiftelsen Bring Children From Streets ønsker jeg dere en riktig god påske!

 

 

Mvh 

Hilde Køppen

Sekretær

 Bring Children From Streets