Påskehilsen

Det nærmer seg påske og i den forbindelse tenkte vi å dele siste nytt fra Uganda med dere.
Påskehilsen

Kjære faddere og andre støttespillere         

 

De av dere som har besøkt vår hjemmeside, har nok lest om bilulykken som endte så tragisk like før jul. Father Charles omkom og Gorretti, en av lederne på Nsumba, ble hardt skadet.

Lille julaften var det begravelse for Father Charles, og flere tusen mennesker deltok. Det var en fin seremoni og alle barna på barnehjemmet fikk delta i begravelsen. Gorretti ligger fortsatt hardt skadet på det internasjonale sykehus. Hun er rammet av hjerneblødning med påfølgende lammelser og talevansker. Håpet vårt er fremdeles at hun skal bli frisk. Hun er dypt savnet på Nsumba som en av de viktigste ressurs personene der. Vi søker nå via gode kontakter å finne ut hvilke rehabilitering som er ønskelig og mulig å få til for Goretti.

Behandling er avhengig av økonomi. Hvis noen av dere vil bidra til å støtte Gorrettis rehabilitering, er konto nr 8580.10.26791. Merk innbetalingen med Gorretti.

 

Dette bildet av Fader Charles er tatt søndagen før han døde. Vi minner ham med glede og respekt for det han betydde og fikk utrettet for så mange!

p1p2

  

Richard reiste til Uganda i midten av januar for å hjelpe til og få ny ledelse på plass. Fader Charles bortgang skapte usikkerhet blant barna om hva som ville skje videre. Han rapporterer at ting begynner å falle på plass og ungene er i godt humør. De største barna avsluttet sin skolegang før jul, og har nå fått sine eksamensresultater. En av våre jenter var beste elev i hele distriktet. Nå ønsker hun å gå videre med mer teoretisk utdanning, og har som mål å bli lege. Ellers ønskes utdanning i ulike yrkesretninger: frisør, sykepleier, jordbruk, lærer med mer.

 

Mangel på mat

Så til livet på Nsumba. World Food Program har som kjent stoppet leveringen av mat til barnehjemmet, og Nsumba må nå selv dyrke mat. I desember ble det leid inn traktor, og store jordområder ble pløyd opp. Det er nå dyrket store åkrer med kassava, bønner og mais. Gorretti stod i spissen for dette arbeidet, og fikk god hjelp fra noen av de eldste barna.

Anne Grete fra styret var i Uganda på jobb før jul, og fikk to fine dager på Nsumba. Hun sendte denne lille rapporten etterpå;

”Mine to kamerater, Junior og Edwin, er alltid i nærheten når det er besøkende på Nsumba. Det er de to minste på barnehjemmet og maskottene til alle sammen. Vi gikk sammen en runde for å se på alle åkrene. Det så veldig flott ut og, etter hvert vil de produsere mye av maten på Nsumba. Før vi kom dit hadde Junior vært og knabbet maiskolber i matoke skogen (bananplantasjen).

 De tre jentene som går på fiskerihøyskolen er kjempefornøyde med studiene. Cissy, Magdalene og Agnes har hatt stor nytte av praksisoppholdet de har hatt på fiskeoppdrettsanlegget i vår. Selv om de er de yngste på skolen, er de blant de beste elevene. Jentene har også lært å svømme og var stolt av det. De stortrives på skolen og er takknemlige for at de får støtte til disse studiene.

 

 

En av fadderne hadde sendt med penger til å kjøpe noe ekstra godt til ungene på barnehjemmet. For 300 kroner fikk vi en bil full med ananas. Ungene strømmet til for å hjelpe med å tømme bilen. Det var stor jubel til lunsj da de fikk servert ananasen. Alle fikk smake og slappet av i skyggen etter et godt måltd. ”

 Vi er takknemlige for alle bidrag, og de kommer godt med. En av våre største støttespillere er Norsk Helikopter. Til jul gav de oss en gave på kr 60 000 som de har øremerket til støtte til utdanning ut over grunnskolenivå for barn fra Nsumba.  I sitt flymagasin for desember har de trykket en flott artikkel om Nsumba barnehjem. Anne-Mette fikk muligheten til å stikke innom basen deres på Sola i februar. Hun møtte engasjerte ansatte der og ble tatt flott imot. Slikt engasjement smitter, og det er faktisk en god smitte å bli utsatt for!

 

Også Posten AS støttet stiftelsen gjennom sin julekampanje. Det ble sendt ut et spørreskjema til Posten Norge AS sine kunder der hvert svar genererte kr 1,- til barnehjemmet. Det er mange som støtter oss med små og store bidrag, og

stiftelsen retter en stor takk til alle våre støttespillere fra ivrige skoler og barnehager til faddere, andre privatpersoner og bedrifter. Tusen takk!

 

En del familie og venner av våre støttespillere fikk høner eller mursteiner til jul i fjor! Glimrende! Pga ulykken og uroen det skapte, har det ikke vært kapasitet på Nsumba til å bygge og organisere hønsegård. Det kommer! Vi er imidlertid i gang med å dyrke jorden på Nyenga (stedet heter det på språket luganda som snakkes i området, det er ikke vi som snakker om den nye engen) Noen av de eldste fra Nsumba har deltatt i dette arbeidet. En arkitekt i Kampala holder på å utforme planer for bygningsmassen, og vi leiter etter de rette folkene til viktige posisjoner som ansatte.

 

Til sist et lite hjertesukk fra vår fadderansvarlige. Til alle dere som betaler uten avtalegiro: Vær snill å merke innbetalingen med navnet deres. Det er veldig vanskelig for oss å spore opp hvem som er betaler når det ikke står noen info. Det er også noen faddere som ikke betaler for fadderbarnet sitt. Hvis dere av ulike årsaker ikke lengre har mulighet til å betale, så er det fint om dere kan gi en tilbakemelding på det.

 

På vegne av styret i Bring Children From Streets ønsker vi dere en riktig god påske.

 

 

Hilde Køppen       Anne Mette Tjønn Hansen       Richard Kiwanuka