Påskehilsen

Det nærmer seg påske og her kommer tradisjonen tro et lite brev med siste nytt fra Nsumba barnehjem og stiftelsen Bring Children From Streets.
Påskehilsen

Vi starter med å fortelle litt fra julen som også i år ble en fin høytidsstund på barnehjemmet.

 
Alle barna fikk skolesekk i julegave, og det var stolte barn som ved skolestart i februar gikk til skolen med ny sekk på ryggen. I Uganda er det ikke vanlig å få julegaver slik vi gjør det i Norge. Det vanligste er at man gir hverandre mat, de fattigste deler det lille de har, på den måten vet man at i julen får alle spise seg mette. På Nsumba feiret de julen og nyttår med god mat, dans, fotball og glede.
På bildene ser dere stolte barn på vei til skolen første skoledag.
 
 Paaske 10 II
 
 På Nsumba står alt bra til. Regntiden gjør imidlertid at det har vært en del malaria. Mange av dere leste kanskje om jordskredet i Uganda som følge av kraftig regn og hvor flere hundre mennesker omkom. Dette ligger langt fra Nsumba og ingen vi kjenner var berørt av dette.
 
Den 8 og 9. mars spilte to jentelag fra barnehjemmet den årlige jente fotball turneringen i Kampala. Begge lag kom til finalen, begge vant på straffespark konkurranse i semifinalen, noe som viser at andre skolelag i Uganda begynner å komme etter når det gjelder fotball for jenter. En kjempe positiv utvikling vi er svært glade for. Begge Nsumba lagene vant også i år finalen.
 
På barnehjemmet går vi nå i gang med å bygge en ”grisefarm”. Eget grisehold skal hjelpe oss på veien til å bli selvforsynt med mat. Vi har også bestilt 4 murstein maskiner og skal ansette en lærer som skal lære ungdommer ved barnehjemmet opp i bruk av disse. På den måten kan vi produsere murstein til bygg vi skal lage selv, produsere til salg og samtidig gi ungdommer en yrkesrettet opplæring.
 
Vi fått nye lekeapparater i gave til barnehjemmet. De ble mottatt med stor glede og barna storkoser seg på lekeplassen.
 
 Paaske 10 III
 
Også denne sommeren kommer det et lag fra Nsumba barnehjem til Bergen og skal delta i Norwaycup. De av dere som har fadderbarn på dette laget vil bli kontaktet i løpet av mai/juni slik at dere kan få anledning til å treffe jentene. I år skal laget tilbringe 14 dager i Bergen før de sammen med Vadmyras småjentelag setter kursen mot Oslo og Norwaycup.
 
Hvis noen ønsker å sende gave og brev til fadderbarna er det bare å sende til Hilde Køppen
Hetlevikåsen 82, 5173 Loddefjord. I løpet av våren og sommeren vil vi få sendt nedover post.
 
 
Vi ønsker Dere alle en riktig god påske.
 
Mvh
Hilde Køppen, Richard Kiwanuka, Stig Blindheim
Beate Espedal og Daniel Getz