Minneord

Like før jul, 21. desember, fikk vi den tragiske meldingen: Fader Charles Bwenvu var død etter en trafikkulykke på motorveien til barnehjemmet utenfor Kampala.
Minneord

Like før jul, 21. desember, fikk vi den tragiske meldingen: Fader Charles Bwenvu var død etter en trafikkulykke på motorveien til barnehjemmet utenfor Kampala. Omsorgsarbeider Gorreti Nakyenge, en av de viktigste ressurspersonene på Nsumba, ble hardt skadet. Hun ligger fremdeles på det internasjonale sykehuset. Der får hun den beste behandlingen som kan gis i Uganda. Så vi har et inderlig håp om at hun skal bli frisk og blomstre opp i igjen.
 
Lastebilen hadde kommet rett mot Fader Charles og Gorreti. Charles hadde ingen sjanse. Vi kan takke høyere makter for at Gorreti ikke led samme skjebne.
 
Med Fader Charles borte har jeg mistet en veldig viktig person i mitt liv. De hundrevis av barna ved Nsumba har mistet en farsskikkelse. Charles sterkeste side var kontakten med barna. Den omsorgen og nærheten han viste var uvurderlig. Omsorgsarbeidet for barn og unge i Uganda har mistet en av sine beste menn og største kapasiteter. Fader Charles var den første som våget å snakke om hiv/aids og sex i den katolske kirken i Uganda. Det gjorde han uten noen som helst tillatelse fra krefter høyere oppe i systemet, det gjorde han av kjærlighet for barn og unge, det gjorde han med et stort mot og kraft.
 
Han lot seg ikke stoppe.
 
Fader Charles har inspirert meg gjennom sitt utrettelige arbeid. Han var og er et forbilde for meg i den jobben han har gjort for barn.
 
Jeg var med ham bare en time før den forferdelige ulykken skjedde. Vi hadde et møte som handlet om fremtiden for barna og barnehjemmet. Jeg vil nå videreføre tankene han hadde og implementere disse i arbeidet på Nsumba. Det arbeidet han har gjort skal leve videre. Jeg vil jobbe for å lage et system ved barnehjemmet som sikrer varige og stabile forhold for de mange foreldreløse barna. Foreldreløse barn som er blitt foreldreløse på nytt med tapet av Fader Charles ....

goretti.jpg 

Hver dag etter ulykken har mine tanker gått til Gorreti, der hun kjemper på det internasjonale sykehuset. Med sitt store hjerte for barna og Bring Children From Streets er hun umistelig for oss. Hun hadde også hovedansvaret for alle barna som har faddere fra Bergen. Det er hun som har sørget for at brev har kommet frem og svar har blitt sendt i retur til fadderne.
 
Gorreti var under videreutdanning, for å kunne gjøre en enda bedre jobb med barnehjemmet. Det vil være et stort tap om hun ikke kommer tilbake. Vi skal gjøre hva vi kan for å hjelpe henne. Men det koster mange penger å holde henne på sykehuset. Vi trenger støtte for å sikre henne best mulig oppfølging og håper mange vil bidra.
 
Med hilsen
Richard Kiwanuka
Leder av Bring Children From Streets