Kjære faddere og øvrige støttespillere

Med dette julekortet, laget av barn ved Nsumba barnehjem, ønsker stiftelsen og fadderbarna å sende dere en hilsen i adventstiden, og på denne måten takke for engasjementet dere viser ved å være fadder eller på annen måte bidra.

2007 har vært et spennende år, og også i år har vi fått mye til på barnehjemmet. Bilen som ble kjøpt inn i januar, er den største enkeltinvesteringen i år. Spisesal og kjøkken har vært i stadig utvikling. Siden antall barn er fordoblet siden prosjektering av bygget, har vi planer for videre endringer for å møte kapasitetsproblemene rundt koking og servering. Alle barna har hver sin seng og madrass, sovesalene er pusset opp og sanitæranlegget til sykestuen er bygget ut. I klasserommet er nye pulter på plass og en del midler er brukt på kjøp av nye skolebøker og annet utstyr. Som tidligere nevnt i brev, er midler fra dere også brukt til jevnlig supplering av medisiner og mat. 

Barnehjemmets største utfordring nå er å få dyrket nok mat. Her er vi godt i gang. For basar/lodd- penger og penger fra barnehager og skoler, har vi nå fått leid inn traktor for effektivt å bearbeide jorden, kjøpt inn nye redskaper og jordbruksutstyr, og plantet ned store områder med mais og fruktplanter. De eldste barna har vært ivrige medhjelpere, og forhåpentligvis blir avlingene i mars nå store nok til å dekke vesentlige deler av behovet for mat.   

Vårt nye barnehjem i Nyenga regner vi med å komme i gang med i løpet av første halvår 2008. Vi er godt i gang med planleggingen og håper vi i løpet av året kan tilby barn å bo her.

Det er flott at det hele tiden kommer nye faddere. Nå har over 300 av barna fadderfamilier her i Norge.

Kanskje noen av dere er interesserte i å være med en tur til Uganda med besøk på barnehjemmet i påsken eller sommerferien? Nå lodder vi interessen, uten forpliktelser fra noen parter. Hvis du er interessert, ta kontakt med Anne-Mette pr mail.

Tusen takk til alle dere som har støttet oss i året som har gått. Både faddere, skoler, barnehager, bedrifter og privatpersoner. Uten dere hadde vi ikke fått gjort så mye som vi har i året som har gått. Det er nå mulighet å støtte stiftelsens arbeid ved å kjøpe julegaver med mening. Om du vil gi bort to høner til Nsumba, murstein, dører aller vindu til de nye husene i Nyenga så finner du mer info om dette på vår hjemmeside www.bringchildren.com

Med historien under, ønsker vi dere en god adventstid, en fredfull jul og ser fram til videre kontakt i det nye året:

Legenden om de fire lysene!

Fire lys brant på adventskransen. Det var helt stille, så stille at man kunne høre lysene snakke til hverandre.
Det første lyset sukket og sa:
”Mitt navn er fred. Jeg skinner klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg”.
Lyset ble mindre og mindre, til slutt slukket det helt.
Det andre lyset sa:
”Mitt navn er tro. Men jeg er blitt overflødig. Menneskene vil ikke vite av Gud lenger. Det er meningsløst at jeg brenner”.
Så slukket det andre lyset.
Bedrøvet og med lav stemme sa det tredje lyset:
Mitt navn er kjærlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til å brenne. Menneskene overser meg.
De ser bare seg selv og ikke de andre som de skulle elske”.
Også det tredje lyset sluknet.
Et barn kom inn i rommet, så på lysene og sa:
”Dere skal da lyse og ikke slukne”, med øynene fulle av tårer. Da hørtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: ”vær ikke redd! Så lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene igjen. Mitt navn er håp”.
Og barnet tok en flamme fra håpets lys med en fyrstikk og tente igjen alle de andre lysene.

Med denne julehilsenen ønsker vi dere en god jul og et godt nytt år!
   
Hilsen
Richard Kiwanuka, Anne Mette Tjønn Hansen
Hilde Køppen, Anne Grete Kjørrefjord
Stig Blindheim og Tor Helland Kleppe