Kjære faddere og øvrige støttespillere

Med dette julekortet, laget av barn ved Nsumba barnehjem, ønsker stiftelsen og fadderbarna å sende dere en hilsen i adventstiden, og på denne måten takke for engasjementet dere viser ved å være fadder eller på annen måte bidra.
Kjære faddere og øvrige støttespillere

Desember 2008

En gledelig nyhet er å kunne fortelle at den siste helgen i november var det stor middag på Nsumba og innvielse av det nyrenoverte kjøkkenet Spesielt kokekarene med ovner var ikke dimensjonerte i forhold til antall barn som nå bor der. Etter måltidet var det fest med masse sang og dans. Det rapporteres for øvrig fra barnehjemmet at alt står bra til og at alle er friske. Snart høstes flott egen dyrket mais på Nsumba, og for tiden koser barna seg også med søtpoteter fra Nyenga. Fadderbidragene gir dem også fisk i uken og litt kjøtt i helgene. Mange har avholdt eksamen nå i november før juleferien starter rundt 10. desember og varer til skolestart i februar. De eldste barna er spente på eksamensresultatene som er avgjørende for om de kommer inn på videregående skoler.

Filmguttene våre som tilbrakte en måned i Uganda er nå tilbake og forteller om fantastiske opplevelser. Vi gleder oss til filmen er ferdig redigert. Tror alle barna på barnehjemmet sjarmerte dem i senk og har gitt dem opplevelser de aldri vil glemme. Her er noen av bildene de tok på barnehjemmet:

 

 

 

 

Julen på Nsumba starter med en markering den 21. desember. Det er da et år siden Fader Charles døde i bilulykken, og dagen skal markeres med gudstjeneste, god mat og besøk på graven hans. Selve deres julefeiring er 25. desember. Da vil alle få sengetøygave og eventuelle brev fra Norge. Det er fortsatt mulig å gi sengetøy i gave ved å gå inn på www.bringchildren.com og bestille, for vår bestilling i Uganda av 600 sett er ennå ikke fullfinansiert.  Det er også en gaveidé for dem av dere som ønsker å gi en gave med mening til venner og kjente i Norge. Et gavebrev for sengesett er tilgjengelig på hjemmesiden.

Den 20. desember vil det være en stor artikkel fra Nsumba barnehjem i magasinet i Bergens Tidene. BT har også tidligere i høst hatt reportasje fra Nsumba, da om fotball. På nasjonaldagen spilte jentelagene Independence Cup som er en stor fotballturnering i Uganda. Begge lagene som deltok gikk seirende ut av finalene

Stiftelsen retter en stor takk til alle våre samarbeidspartnere i året som har gått. Uten alle skoler, barnehager, bedrifter, idrettslag og engasjerte privatpersoner hadde ikke arbeidet vårt vært mulig. Tusen takk for et stort engasjement!

Denne julen er det mange nye flyktninger fra krigsherjede Kongo i Uganda. Med historien under, ønsker vi dere en god adventstid, en fredfull jul og ser fram til videre kontakt i det nye året: 

Det var en gang for lenge siden en gammel skomaker og kona hans som bodde i Østerrike. Selv om de var veldig fattige delte de alltid det lille de hadde med andre. 

Hver aften satte de et lite lys i vinduet i den lille stua si, som et tegn på gjestfrihet for alle veifarende som måtte trenge ly for natten. 

Gjennom årene ble den lille landsbyen deres plaget av krig og hungersnød. Men som om en ukjent kraft vernet dem, led skomakeren og kona hans mindre enn de andre i landsbyen.

Så en julekveld samlet landsby beboerne seg for å diskutere de vanskelige forholdene de levde under.

 

"Det er noe spesielt med skomakeren og kona hans", sa en. 

"De slipper alltid unna ulykkene våre. Hva er det de gjør annerledes enn oss andre?

"La oss sette lys i vinduene våre. Kanskje det er det som verner

dem fra alt det vonde", sa en annen.

 

Den natten var det tent lys i vinduet i alle hjem, og så - før solen sto opp,

kom en budbringer med store nyheter til landsbyen; 

Det var fred! Da takket landsby beboerne Gud for å ha gitt dem fred,

og sverget at de alltid skulle sette lys i vinduet på julaften.

 

Og denne nydelige skikken spredte seg ut over verden.

Og hver julaften lyses verden opp av millioner av lys med sitt budskap om kjærlighet, glede og fred.

 

Med denne julehilsenen ønsker vi dere en god jul og et godt nytt år!

Hilsen

Richard Kiwanuka, Anne Mette Tjønn Hansen, Hilde Køppen, Anne Grete Kjørrefjord

Stig Blindheim, Tor Helland Kleppe og Per Kristian Erdal

 

 Jul9   Jul8