Kjære faddere og andre støttespillere

Det nærmer seg sommerferie, og her kommer en liten hilsen fra Bring Children From Streets med siste nytt fra stiftelsen og Nsumba barnehjem.
Kjære faddere og andre støttespillere

Richard Kiwanuka har nettopp tilbrakt 14 dager i Uganda og rapporterer at alt står bra til på barnehjemmet. Richard fylte 30 år i mars og en av gavene fra C. Rieber var midler til en traktor. Traktoren er nå kjøpt inn til barnehjemmet og der skal man nå i full gang med dyrking av mer jord. Vi satser stort på å gjøre barnehjemmet selvforsynt med deler av maten og traktoren er en kjærkommen gave til dette arbeidet.

 

 

null

 

 
null
 
 
Det har vært lite sykdom på barnehjemmet hittil i år, noe vi synes er kjempeflott. Det viser også at tiltakene vi har satt i verk for å forebygge smitte og malaria virker.
Sovesalen til jentene og de minste barna er nå ferdig oppusset. Rommene og bygget ser ut som det er nytt og for oss er det gledelig å vite at barna nå bor i et tett og sikkert bygg.
Neste store prosjekt er å bygge en ny sovesal slik at vi får bedre plass på barnehjemmet.
 
sommer04
 
null
 
 
Så en liten historie fra barnehjemmet. Denne søskenflokken på seks bor alle sammen på Nsumba. De mistet mor
en døde like etter at mistejenten var født, faren er død av Aids og de fem eldste barna havnet på barnehjemmet. Minste jenten har en dame like ved barnehjemmet tatt seg av inntil mars i år. Da ble hun hentet og gjenforent med søsknene sine. Gjensynsgleden var stor og vi synes det er flott at søskenflokken kan vokse opp sammen og ha hverandre. Det betyr utrolig mye for dem.
 
null
 
null
 
 
 
Her i Norge er det mange engasjerte faddere og støttespillere. Sandgotna skole har hatt sin årlige innsamlingsaksjon og nok en gang gjort en fantastisk innsats. De har samlet inn over 100 000 og er igjen en av våre største bidragsytere og arbeidet de gjør for oss er helt fantastisk.
Flott er det også at nye støttespillere kommer til; Kleppe barnehage på Askøy er en av dem.
Tusen takk for hjelpen Dere gir oss alle sammen, uten den hadde vi ikke klart å utføre arbeidet vi gjør for barna på Nsumba barnehjem.
 
null
 
 
null
 
 
Også denne sommeren kommer det et fotballag fra Nsumba til Bergen. Den 17. Juli ankommer 14 spillere og tre ledere Bergen. De skal tilbringe en uke sammen med småjentelaget til Vadmyra, før de sammen drar til Oslo og Norway Cup.
Tirsdag 21. Juli klokken 18.00 har vi åpen hall i Vadmyra hallen. Da kan de av dere som vil hilse på laget ta turen innom, se afrikansk sang og dans og prate litt med jentene. Hvis det er fint vær holder vi til på fotballbanen ved hallen.
 
NRK var i vinter på besøk på Nsumba. De laget reportasje fra barnehjemmet og innslaget ble vist på søndagsrevyen i april. Hvis noen ønsker å se innslaget så ligger det på vår hjemmeside www.bringchildren.com
 
For å hjelpe barna på Nsumba har småjentelaget til Vadmyra IL satt i gang en innsamling av brukte mobiler. For hver mobil de leverer til Norwaycup får laget ca 30 kroner som de gir til Nsumba barnehjem. Hvis noen av Dere har brukte mobiler liggende og vil hjelpe dem med innsamlingen så kan Dere sende eller levere mobilene til Hilde Køppen, Hetlevikåsen 82, 5173 Loddefjord.
Hvis noen ønsker å sende brev/gave til fadderbarn så kan fotballaget ta de med seg tilbake til barnehjemmet. Send da disse til samme adresseJ
 
Også i år er det laget en cd som vi skal selge, denne gangen er noen av sangene spilt inn på barnehjemmet. Prisen er kr 100.- og hvis du ønsker å støtte barnehjemmet ved å kjøpe denne så send en mail til hilde@bringchildren.com
 
På vegne av stiftelsen ønsker vi dere
en riktig god sommer!
 
Hilde Køppen
Beate Espedal
Stig Blindheim
Richard Kiwanuka