Julehilsen

Med denne julehilsenen ønsker stiftelsen Bring Children From Streets å sende dere en hilsen i adventstiden.
Julehilsen

Kjære faddere og andre støttespillere

 

Nok et år er gått og stiftelsen har fortsatt å utvikle prosjektene sine i 2013. Hvert år i desember tar vi et tilbakeblikk på året som har gått, ser hva vi har fått til og hvilke utfordringer vi står ovenfor i året som kommer. 

 

I 2013 har vi åpnet barnehage på Nsumba barnehjem, vi har åpnet yrkesskolen vår, i februar startet også skoleåret på Nsumba i en ny renovert skole. En ny sovesal til de eldste jentene står nesten helt ferdig og tas i bruk når skolen starter igjen i februar.

Barna på skolen i slummen har fått innført et måltid mat i løpet av dagen de er der, barn har fått flytte fra slummen og ut på barnehjemmet, og mange ungdommer har startet videreutdanning både på yrkesskolen og på universitet.

 

 Vi er stolte over det vi får til, og planer for 2014 ligger allerede klare. Vi håper vi klarer å realisere dem

 

Jul2013 Jul2013  Jul2013 Jul2013

Jul2013

 

 I slummen holder vi på å bore etter vann for å lage en vannstasjon. Litt problemer har gjort at prosjektet er godt forsinket, og vi håper at vi i 2014 får brønnen på plass. I slummen ønsker vi også å starte en klinikk, utvide skolen og lage en liten lekeplass til friminuttene på skolen. På Nsumba trenger sykestuen en oppussing, vi trenger en ny bil, vi vil ansette en vaktmester som tar seg av bygg og forefallende arbeid, slik at ikke skader på bygg og utstyr får utvikle seg. I disse dager males rommene på sovesalene og taket fikses, nytt solcelle panel ble montert i november. Etter måneder uten lys, var gleden stor når nytt solcelle panel igjen kunne gi lys på sovesalene. Like etter jul håper vi å gå i gang med å pusse opp sykestuen. På Yrkesskolen ønsker vi å bygge et nytt bygg til nye klasserom slik at vi har plass til flere elever.

 

Det er også gledelig for stiftelsen at mange frivillige har vært i Uganda i løpet av året og jobbet for stiftelsen. Mange gjør en fantastisk innsats både i slummen og på barnehjemmet, til stor glede for barn og ansatte som får en hjelpende hånd.

 

Stiftelsen synes også det er veldig kjekt at en skoleklasse fra Sandgotna skole skal på tur til Uganda i vinterferien 2014. De skal besøke de ulike prosjektene vi driver. Turen finansierer de gjennom dugnader som flaskeinnsamling, loddsalg, kakesalg, varetelling, sponsorer m.m. Barna på Nsumba gleder seg veldig til besøket fra Norge og stiftelsen synes det er fantastisk at klassen får dette til. Klassen vil frakte ned masse utstyr som de ansatte på Nsumba og i slummen har ønsket til prosjektene, samt midler klassen samler inn.

Takk til alle dere som har kjøpt julegave til barna på Nsumba og i slummen. Det er fortsatt mulig å bestille julegave, gå inn på www.bringchildren.com eller send en SMS TIL Hilde på tlf 950 42 055. I år får barna på Nsumba en TV i gave som blir montert opp på julaften, vi gleder oss til å se hvor glad de blir når de ser den. I slummen får barna en vaskebalje og en vannkanne i tillegg til mat til familiene sine. Både i slummen og på barnehjemmet feires julen med god mat og drikke☺

 

Også i år har mange ivrige støttespillere gitt flotte bidrag til stiftelsens arbeid. En stor takk til alle barnehager og skoler som gir oss midler til å utvikle prosjektene våre. Takk til alle dere som er fadder, takk til alle dere som bidrar til å gi barna i Uganda en bedre hverdag; bedrifter, privatpersoner, idrettslag, skoler og barnehager, dere gjør alle en fantastisk innsats og bidrar til at vi kan utvikle prosjektene våre år for år☺

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år.

 

Hilsen Richard Kiwanuka, Hilde Köppen, Stig Blindheim og Pål Tennebekk

 

 Jul2013Jul2013Jul2013