Julehilsen 2023

Nok et år nærmer seg slutten. Her kommer en liten oppsummering på hva som har skjedd i prosjektene våre i Uganda dette året.

Kjære fadder og andre støttespillere desember 2023

På barnehjemmet har avgangselevene nettopp fullført eksamen, og mange er spente på resultat og hvilke skoler de kommer inn på neste år. Nå starter en lang og velfortjent skoleferie. Her blir det viktig for oss å tilrettelegge for aktiviteter som gir en utviklende og meningsfylt hverdag i ferien.

På barnehjemmet har vi denne høsten måtte pusse opp toalettene og badene. Det ble et stort innhogg i en allerede trang økonomi, men nå fremstår toalettene som nye

De siste årene har vi slitt med maur invasjon på barnehjemmet. Eremittmauren spiser alt av tre så lekeplass, trapper, målstenger har blitt mat for mauren. Etter et tidkrevende og møysommelig arbeid har vi nå fjernet alle maurtuer hos oss og på naboeiendommene.

Det siste året har det kommet nye små barn til barnehjemmet. Barna har slått seg til ro, og trives godt. For at vi skal kunne gi disse barna en best mulig hverdag trenger vi flere faddere. Vi hjelper også familier i nærområdet, mange besteforeldre tar seg av barnebarn, og trenger ekstra hjelp og støtte. Da er det fint at vi kan tilby skole og barnehage, samt avlaste familiene med hjelp til å passe på barna.

I Katangaslummen har vi dette året hatt 230 elever på Katanga Nursery School. Lærerne gjør en fantastisk jobb for å gi barna skolegang og en meningsfull hverdag. Vi er takknemlig og imponert over hva de får til under svært vanskelige forhold. Når barna er ferdig i barnehagen får mange av dem tilbud om å gå på First Lady School for videre skolegang. En del av barna som lever under vanskeligst forhold i slummen får flytte til barnehjemmet. Vi ser med glede hvordan de blomstrer og vokser når de kommer seg vekk fra slummen.

Kjære-fadder-og-andre-støttespillere-Desember-2023 oppdatert_R772030919-3.jpgKjære-fadder-og-andre-støttespillere-Desember-2023 oppdatert_R772030919-4.jpgKjære-fadder-og-andre-støttespillere-Desember-2023 oppdatert_R772030919-1.jpgKjære-fadder-og-andre-støttespillere-Desember-2023 oppdatert_R772030919-5.jpgKjære-fadder-og-andre-støttespillere-Desember-2023 oppdatert_R772030919-2.jp2

    

På First Lady School har vi nå nærmere 500 elever og 30 lærere/ansatte. Mange av elvene ved skolen er barn fra Katanga slummen.

Vi vil rette en stor takk til alle barnehager og skoler som har innsamlingsaksjoner til inntekt for stiftelsen. Videre til firmaer og privatpersoner som bidrar til stiftelsens arbeid. Uten dere hadde vi ikke fått til alt det vi gjør i Uganda, så tusen
takk for et stort engasjement!

 Kjære-fadder-og-andre-støttespillere-Desember-2023 oppdatert_R2145980746-0.jpgKjære-fadder-og-andre-støttespillere-Desember-2023 oppdatert_R772030919-0.jpg 

Årets julegave til barna på barnehjemmet blir madrasser og shorts og t-skjorte som barna skal bruke på skolen. Julegaven til barna på skolen i slummen blir en pose med ris, sukker og såpe, som de får med seg hjem til jul. Dette er et veldig viktig bidrag til familiene i slummen som mangler det meste! . Gaven koster kr 200, og kan bestilles på hjemmesiden eller vippses til 76206.

I en verden med krig og uroligheter vil vi avslutte denne hilsenen fra oss med legenden om de fire lysene:

Fire lys brant på adventskransen. Det var helt stille, så stille at man kunne høre lysene snakke til hverandre.

Det første lyset sukket og sa: "Mitt navn er fred. Jeg skinner så klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg." Lyset ble mindre og mindre, til slutt sluknet det helt.

Det andre lyset sa: "Mitt navn er tro. Men jeg er blitt overflødig. Menneskene vil ikke vite av Gud lenger. Det er meningsløst at jeg brenner." så sluknet det andre lyset.

Bedrøvet og med lav stemme sa det tredje lyset: "Mitt navn er kjærlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til å brenne. Menneskene overser meg. De ser bare seg selv og ikke andre rundt seg, som de skulle elske." Så også det tredje lyset sluknet.

Et barn kom inn i rommet, så på lysene og sa med øynene fulle av tårer; «Dere skal da lyse og ikke slukne»

Da hørtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: "Vær ikke redd! Mitt navn er håp og så lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene." Barnet fant frem en fyrstikk, og ved å hente lys fra håpets flamme tente hun alle de andre lysene igjen

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

 Kjære-fadder-og-andre-støttespillere-Desember-2023 oppdatert_R2145980746-1.jpg