Julehilsen 2020

Kjære fadder og andre støttespillere desember 2020 Det nærmer seg slutten på et utfordrende år som har vært preget av Covid-19, nedstenginger og en annerledes hverdag både i Norge og i Uganda. Vi håper at det står bra til med dere alle sammen!

Les julehilsenen her (PDF-dokument)

 Kjære fadder og andre støttespillere desember 2020

I Uganda kom Covid-19 viruset litt senere enn det gjorde i Norge, og myndighetene svarte straks med å stenge ned hele landet. Sakte, men sikkert har landet åpnet opp igjen, men fortsatt er skoler og barnehager stengt. Myndighetene åpnet for at avgangsklasser skulle få starte opp igjen i oktober slik at elevene fikk avlagt eksamen, resten av elevene må fortsatt vente. Det betyr at barna på barnehjemmet som går siste året på barneskolen og ungdomskolen heldigvis er tilbake på skolebenken.

Det er strenge smittevernregler på barnehjemmet og på skolen, og myndighetene har jevnlig inspeksjon for å sjekke at kravene er innfridd.

Barna og de voksne på barnehjemmet har det bra, og alle er friske. Barna savner skolen sin, og bruker dagene til lek, holde ved like lesing og matematikk, og har lært mye om smittevern. I starten var alle redde for koronaviruset, men nå er man mer opplyst og vet at håndvask og å holde avstand er viktig.

Vi har også et hobbyverksted på barnehjemmet, donert i fjor av Marianne Rieber. Her får barna mye tid til kunsthåndverk. Barna hjelper også til i åkeren og denne uken har de blant annet plantet mais, løk, kål og bananplanter.

BCFSN støtter også familier som har det vanskelig i nærmiljøet rundt barnehjemmet. Stiftelsen dekker blant annet kostnader forbundet med skolegang for barna. Siden mars har vi også delt ut såpe og hatt kurs i riktig håndvask og håndhygiene.

julehilsen2020-1.jp2  Julehilsen-2020_R442985056-1.jpg

julehilsen2020-4.jp2 julehilsen2020-3.jpg

julehilsen2020-5.jpg

I Katanga slummen har vi satt opp vannstasjoner og delt ut såpe. Her bor alle veldig tett, sanitærforholdene er fryktelige. Det er derfor veldig viktig å gi tilgang til rent vann og såpe.

I et år som har vært veldig spesielt og krevende for stiftelsen er det svært gledelig at XXL Child`s Foundation har gitt 2 millioner kroner til ferdigstillelse av First Lady School.

At mange fortsatt ønsker å bidra til stiftelsens arbeid når hverdagen er tøff her hjemme setter vi svært stor pris på. Elever på Sandgotna har i høst solgt ved til inntekt for stiftelsen, barnehager har hatt FN dag til inntekt for stiftelsens arbeid, Guro Gerdts Wathne har strikket bamser, og privatpersoner har donert midler til vårt arbeid. Tusen takk til alle som støtter stiftelsens arbeid i Uganda!

BCFSN er stolt over at vi i høst endelig har kunnet presentere stiftelsens nye nettside. Ta gjerne en tur innom www.bringchildren.com og les om stiftelsens arbeid i Uganda.

Årets julegave er sko til alle barna på barnehjemmet. De fleste har vokst ut av skoene sine, og skoene er så ødelagte at de ikke kan arves av de yngre barna. Dette er en gave barna vil sette stor pris på. Vipps din gave til 76206 eller bruk bestillingskjema på hjemmesiden vår. Ønsker du gavebrev sender vi deg gjerne dette.

Til sist vil vi ønske alle våre støttespillere en riktig god jul. Vi håper at 2021 vil bli et bedre år for oss alle!

page2image26448560 page2image26448976 page2image26453968
page2image26449184 page2image26454176 page2image26454592