Julehilsen 2012

Med dette julebrevet, ønsker stiftelsen, barn og ansatte på Nsumba barnehjem å sende dere en hilsen i adventstiden, og på denne måten takke for engasjementet dere viser ved å være fadder eller på annen måte bidra til stiftelsen Bring Children From Streets sitt arbeid i Uganda.
Julehilsen 2012

Kjære faddere og andre støttespillere

Desember 2011

 

Først vil vi rette en stor takk til alle Dere som har bestilt julegave til fadderbarna. Alle barna vil få shorts og t-skjorte i julegave, noe mange av barna virkelig ønsker seg. Til de av dere som ikke har bestilt julegave enda, så er dette fortsatt mulig på vår hjemmeside www.bringchildren.com eller ved å sende en SMS til Hilde på tlf 950 42 055. Pris er kr 150.- pr gave.

 

Også denne høsten har mange skoler og barnehager støttet oss med fantastiske bidrag. Sandgotna skole samlet inn hele 125 000, og på Nsumba er man allerede godt i gang med å bygge biogass kjøkken for en del av pengene. Vadmyra skole samlet inn over 51 000 kroner det samme gjorde Osterøy skole. Loddefjord skole skal ha sitt årlige julemarked 15. desember til inntekt for barnehjemmet. Også mange barnehager har støttet oss: stor takk til 

Sjøkrigsskolens barnehage, Sandgotna barnehage og Blomsterdalen barnehage. Midlene fra barnehagene vil uavkortet gå til bygging av en barnehage på Nsumba.

Vi retter en stor takk til alle skoler og barnehager som støtter oss, arbeidet dere gjør er helt fantastisk og gjør at vi får utrettet utrolig mye i Uganda!

Jul2012 III

 

I fjorårets julehilsen nevnte vi prosjekter vi hadde planer om i 2011. Det er gledelig å kunne bekrefte at mange av dem er ferdig. Den nye sovesalen til guttene er ferdigstilt, og hever bo forholdene til guttene betraktelig. Hønsehuset står ferdig, med høns som legger egg. Vi har kuer og har bygget et hus til dem og barna får melk i kostholdet! Vi har i tillegg nye toaletter og dusjer til guttenes sovesal.

I slummen har vi også bygget toaletter, på den måten blir livet i slummen litt bedre. Vi starter nå oppussingen av et hus som dagsenteret vårt skal holde til i. I lokalet vi benytter i dag har vi ikke tett tak og det er åpent for alle å gå inn dit til alle tidspunkt på døgnet. Vi har startet byggingen av yrkesskolen vår, noe vi er veldig stolte av. Det blir spennende å følge utviklingen av den i 2012. Sist men ikke minst, jentene fra Nsumba vant Norway cup, en stor prestasjon av de foreldreløse jentene på barnehjemmet.

Stiftelsen retter en stor takk til alle våre samarbeids partnere i året som har gått. Uten alle skoler, barnehager, bedrifter, idrettslag og engasjerte privat personer hadde ikke arbeidet vårt vært mulig. Tusen takk for et stort engasjement og som dere ser: hjelpen når fram! Vi utvikler oss mer for hvert år som går!

 

Med historien under, ønsker vi dere en god adventstid, en fredfull jul og ser fram til videre samarbeid i 2012:

 

Jul2012 II

Legenden om de fire lysene!

Fire lys brant på adventskransen. Det var helt stille, så stille at man kunne høre lysene snakke til hverandre.

Det første lyset sukket og sa: 

”Mitt navn er fred. Jeg skinner klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg”.

Lyset ble mindre og mindre, til slutt slukket det helt.

Det andre lyset sa: 

”Mitt navn er tro. Men jeg er blitt overflødig. Menneskene vil ikke vite av Gud lenger. Det er meningsløst at jeg brenner”.

Så slukket det andre lyset.

Bedrøvet og med lav stemme sa det tredje lyset: 

Mitt navn er kjærlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til å brenne. Menneskene overser meg. 

De ser bare seg selv og ikke de andre som de skulle elske”.

Også det tredje lyset sluknet.

Et barn kom inn i rommet, så på lysene og sa: 

”Dere skal da lyse og ikke slukne”, med øynene fulle av tårer. Da hørtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: ”vær ikke redd! Så lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene igjen. Mitt navn er håp”.

Og barnet tok en flamme fra håpets lys med en fyrstikk og tente igjen alle de andre lysene.

 

God jul og godt nytt år ønskes fra 

Hilde Köppen, Richard Kiwanuka

Beate Espedal og Stig Blindheim