Julehilsen 2012

Med dette julebrevet, ønsker stiftelsen, barn og ansatte på Nsumba barnehjem og alle som er en del av prosjektet vårt i slummen å sende dere en hilsen i adventstiden. Vi vil på denne måten takke for engasjementet dere viser ved å være fadder eller på annen måte bidra til stiftelsen Bring Children From Streets sitt arbeid i Uganda.
Julehilsen 2012

Kjære faddere og andre støttespillere

Desember 2012


Først vil vi rette en stor takk til alle Dere som har bestilt julegave til fadderbarna.  I år vil barna i slummen få skoleuniform, mens barna på Nsumba får pennal. De barna på Nsumba barnehjem som mangler skoleuniform vil også få dette. Både i slummen og på barnehjemmet vil julen bli feiret med god mat og drikke. Det er fortsatt mulig å bestille julegave, gå inn på vår hjemmeside www.bringchildren.com eller send en SMS til Hilde på tlf 950 42 055.

Også denne høsten har mange skoler og barnehager støttet oss med fantastiske bidrag. Sandgotna skole samlet inn over 130 000 kroner, Vadmyra skole, Osterøy skole og Loddefjord skole har også gitt oss flotte summer. Også mange barnehager har støttet oss: stor takk til Veksthuset barnehage, Sandgotna barnehage, Kjøkkelvik barnehage og Blomsterdalen barnehage. Midlene fra barnehagene vil gå til lekeplass utenfor barnehagen som snart står ferdig!
Vi retter en kjempestor takk til alle skoler og barnehager som støtter oss, arbeidet dere gjør er helt fantastisk og vi hadde ikke klart å få til så mye i Uganda uten dere!

Hvert år på denne tiden tar vi en oppsummering på hva vi har fått til i året som har gått og det har vi lyst til å gjøre også i år: Dagsenteret vårt i slummen ble ferdigstilt i begynnelsen av året. Her har vi skole og systue, og barna stortrives. Jentene som nå får en ny sjanse her i livet i systuen vår er overlykkelig. Nå i desember er to nye jenter ferdig opplært og som avslutning får de en symaskin hver i gave fra oss. Vi har også innført et måltid for dagen på dagsenteret. Bokse prosjektet i slummen vokser også og oppmerksomheten de får fra vår ambassadør Cecilia Brækhus gir ekstra inspirasjon.
Mange barn i slummen har også fått faddere i Norge og barna synes det er stor stas med små hilsener fra Norge.

 

Barnehjem Nsumba

 

På Nsumba barnehjem har vi bygget barnehage som skal åpne ved skolestart februar 2013. Nå mangler bare lekeplassen og møbler.
 

Maismølle


Vi har fått kjøpt inn en mølle slik at vi selv kan male maisen vår om til mel, nå i slutten av november ble det høstet inn store mengder mais.
Kuene har formert seg, guttene har fått nye senger og sengetøy til sovesalen sin. Appelsin trærne vokser, det gjør mango trærne også. Vi får god hjelp av en av våre studenter Mariam til å utvikle jordbruket vårt. Hun studerer landbruk på universitetet og er en veldig dyktig jente.

 

Klasserom yrkesskolen

 

Klasserom yrkesskolen

 

Klasserom yrkesskolen

Yrkesskolen vår står nå klar til å ta inn elever i februar.
Senger er på plass i sovesalen og klasserommene har fått pulter og utstyr. Inntaket av elever er allerede godt i gang, det samme er ansettelse av lærere. Vi gleder oss til skolestart☺

Vi i stiftelsen ser fram til et nytt år med mange nye muligheter, blant annet blir det 10 gang det kommer et fotball lag fra Uganda til Bergen og Vadmyra IL.
Vi takker alle som på en eller annen måte har støttet oss i år, uten alle dere hadde ikke arbeidet vårt vært mulig. Tusen takk

Fra maisåker


En riktig god jul og et godt nytt år ønskes til dere alle!

Hilsen
Richard Kiwanuka
Hilde Køppen
Stig Blindheim
Pål Tennebekk