Julen 2009

Med dette julebrevet, ønsker stiftelsen, barn og ansatte på Nsumba barnehjem å sende dere en hilsen i adventstiden, og på denne måten takke for engasjementet dere viser ved å være fadder eller på annen måte bidra til stiftelsen Bring Children From Streets sitt arbeid i Uganda.
Julen 2009

Kjære faddere og andre støttespillere  Desember 2009  

 

Først vil vi rette en stor takk til alle Dere som har bestilt julegave til fadderbarna. Alle barna i skolealder kan få skolesekk i julegave, og dette er en gave vi vet vil bli satt veldig stor pris på. De aller minste barna vil få en liten leke i gave. Til de av dere som ikke har bestilt julegave enda, så er dette fortsatt mulig på vår hjemmeside www.bringchildren.com eller ved å sende en sms til Hilde på tlf 950 42 055. 

 Jul 2009 1

 

Det siste året har det blitt gjort mye på Nsumba barnehjem. Siste rapport vi fikk fra Nsumba nå i november viser store åkrer med maisplanter, bønner og kassava. Traktoren som barnehjemmet fikk i gave har gjort dyrkingen mye enklere og det er med stor glede vi registrerer at barnehjemmet nå er på god vei til å bli selvforsynt med deler av maten.

Her ser dere bilder fra åkrene nå i november; til venstre bønner og til høyre kassava.

 

Jul 2009 2

 Bønner 

 

I løpet av året har en av de største sovesalene og sykestuen blitt pusset opp. Her ser dere sovesalen før og etter renoveringen:

 

 Jul 2009 3

 

Fra oktober til november har det regnet mye på barnehjemmet. Regntiden får malaria myggen til å blomstre og vi har hatt mange tilfeller av malaria. Det at vi har god kompetanse, gode forhold på sykestuen og ikke minst tilgang på medisiner gjør at man på barnehjemmet nå er i stand til å håndtere slike situasjoner.  

På nasjonaldagen spilte jentelagene på barnehjemmet også i år Independence cup, en stor fotballturnering i Uganda og begge lagene som deltok gikk seirende ut av finalene. Fotball er en av de viktigste fritidsaktivitetene på Nsumba og er blitt en svært populær aktivitet blant mange av jentene på barnehjemmet.

Det er også gledelig for oss å kunne fortelle at to av jentene på barnehjemmet, Habibah og Hadijah nå er sentrale spillere på U20 landslaget til Uganda. Også to andre jenter Anett og Stella er med i denne troppen. Tenk for en opplevelse for jenter som tidligere bodde på gaten og spiste mat fra søppelspann, og nå få gjøre det de er god på og elsker; spille fotball. Jentene går også på skole og tar utdanningen sin veldig alvorlig, dette er jenter som nå har et håp for fremtiden og vet hva de vil.

Stiftelsen retter en stor takk til alle våre samarbeids partnere i året som har gått. Uten alle skoler, barnehager, bedrifter, idrettslag og engasjerte privat personer hadde ikke arbeidet vårt vært mulig. Tusen takk for et stort engasjement og som dere ser: hjelpen når fram!

Med historien under, ønsker vi dere en god adventstid, en fredfull jul og ser fram til videre samarbeid i det nye året: 

Legenden om de fire lysene!

Fire lys brant på adventskransen. Det var helt stille, så stille at man kunne høre lysene snakke til hverandre.

Det første lyset sukket og sa: "Mitt navn er fred. Jeg skinner klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg." Lyset ble mindre og mindre, til slutt sluknet det helt.

Det andre lyset sa: "Mitt navn er tro. Men jeg er blitt overflødig. Menneskene vil ikke vite av Gud lenger. Det er meningsløst at jeg brenner." Så slukket det andre lyset.

 Bedrøvet og med lav stemme sa det tredje lyset: "Mitt navn er kjærlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til å brenne. Menneskene overser meg. De ser bare seg selv og ikke de andre som de skulle elske." Også det tredje lyset sluknet.

Et barn kom inn i rommet, så på lysene og sa; "Dere skal da lyse og ikke slukne," med øynene fulle av tårer. Da hørtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: "Vær ikke redd! så lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene igjen. Mitt navn er håp".

Og barnet tok en flamme fra håpet lys med en fyrstikk og tente igjen alle de andre lysene.

 

Jul 2009 4 

 

Med denne julehilsenen ønsker vi dere en god jul og et godt nytt år!

Hilsen Richard Kiwanuka, Hilde Køppen, Beate Espedal, Stig Blindheim og Daniel Getz