Julebrev

Med dette julekortet, laget av barn ved barnehjemmet, ønsker stiftelsen og fadderbarna å sende dere en hilsen i adventstiden, og på denne måten takke for engasjementet dere viser ved å være fadder. Vi benytter også anledningen til å gi dere litt informasjon om arbeidet knyttet til barnehjemmet.
Julebrev

 

Kjære fadder

 

Det har vært et aktivt år og vi synes vi har fått til mye på Nsumba barnehjem i 2006. Her er litt av det siste som har skjedd på barnehjemmet.

 

uganda-lys.jpg

 

 

Nå i oktober var Richard i Uganda i 14 dager, og fikk bl.a. på plass solcellepanel på kjøkkenet og spisesalbygget. Midler til dette er gitt oss av Norsk Helikopter AS. Vi valgte å bruke midler gitt av Wilson Shipping til å utvide dette solcelle panelet slik at det ble lys også i andre bygg. Da Richard dro fra Uganda, var det lys i kjøkken, spisesal, sovesalene, utenfor toalettene, i sykestuen, i lærernes hus og også noen lys ute på husene for å lyse opp veiene. Dette er fantastisk for barna og de voksne på barnehjemmet!  Tenk nå å kunne gå på toalettet om kvelden uten at det er helt mørkt, eller å kunne sitte oppe og lese og gjøre lekser på kvelden. Et lite lys i hvert rom betyr mye sosialt sett, det gjør jobben lettere for de ansatte, og bidrar til økt trygghet på barnehjemmet.

barna_lekeplassen.jpg

 

 

Det har også blitt bygget lekeplass til de minste barna. Se hvor de koser seg!

 

I sommer ble et hus pusset opp og innredet til sykestue. Det gleder oss veldig å få bekreftet at den fungerer. Den nye Sykepleieren er driftig, og veldig flink med barna. I tillegg til behandling, setter hun i verk tiltak av forebyggende karakter i fht malaria og hygieneforhold.

        

 

 sykepleier.jpg

 

 

 

Richard var også i møte med World Food Program. Han fikk laget ny avtale med dem, slik at de nå igjen leverer mat til barnehjemmet. Før han dro hjem var matlageret fylt med maismel, bønner, salt og olje. Vi skulle også få noe sukker.

Dusjene (badene) holder på å ferdigstilles. Materialer er kjøpt inn, og de arbeides med i disse dager.

Antallet barn på barnehjemmet øker hele tiden. I det siste har vi fått inn flere barn som kommer fra det krigsherjede Nord Uganda og gatebarn som opprinnelig kommer fra Kongo og Zaire. Antallet barn på barnehjemmet er nå 476.

Det er flott at det hele tiden kommer nye faddere! 230 av barna har nå fadderfamilier her i Norge. Det er også flott at mange skoler og barnehager støtter oss i arbeidet vårt. Tusen takk til Vadmyra skole, Veksthuset barnehage, Blomsterdalen barnehage, Follese barnehage, Sfo ved Vadmyra skole, Ulsetskogen skole, Paradis barnehage og Sandgotna skole. Uten små og store bidrag fra privatpersoner, institusjoner og bedrifter hadde vi ikke kunnet få gjort så mye som vi har klart dette året. Tusen takk til alle dere som har valgt oss som organisasjonen dere vil støtte!

Selv om penger er viktig i denne type arbeid, vil vi understreke at vi legger merke til og setter pris på all god omtanke og engasjement som kommer barna på Nsumba til del på ulikt vis!

 

Med denne hilsenen ønsker vi dere

En god jul og et godt nytt år!

 

 

 

Hilsen fra styret

 

Richard Kiwanuka,  Hilde Køppen,  Anne Mette Tjønn Hansen, Anette Muller, Liv Marit Kleppe, Tor Helland Kleppe og Stig Blindheim