Høsthilsen

Vi skriver allerede oktober, og høstens hilsen kommer her til dere med siste nytt fra BCFSN.
Høsthilsen

Kjære faddere og øvrige støttespillere.

 

Også i år har vi og Vadmyra IL hatt besøk av et fotballag fra Nsumba barnehjem. Fredag 18. juli ankom 14 jenter og to ledere Bergen. Her skulle de tilbringe en uke før de reiste til Oslo og Norwaycup, sammen med jentene fra Vadmyra. Det ble et flott opphold i Bergen med mange flotte opplevelser: badeland, fotballcup, båtliv og bading, bytur, besøk i Vil Vite- senteret, tur på Fløyen, tur på Lyderhorn, besøk på Vadmyra skole, grilling og kamp på Brann stadion. Selv om besøkene hvert år faller midt i ferie-tiden, var det kjekt at mange av dere hadde muligheten for å treffe dem den ene kvelden vi hadde storsamling. Kveldene forøvrig ble avsluttet i Vadmyrahallen med sang, dans og mange gode middager. Jentene koste seg sammen med sine norske venner.
Lørdag 26. juli gikk turen til Oslo og Norwaycup. Nsumba-jentene spilte seg til kvartfinalen i år. Så langt har de aldri kommet i turneringen før. Her ble de imidlertid slått av et lag fra Mali, men erfaringene de har med seg motiverer for videre trening!

Stiftelsen retter en stor takk til sponsorer og andre støttespillere som gjorde det mulig å hente laget til Norge.


 laget 

 

På Nsumba går livet sin vante gang. Nytt denne høsten er at Richard Kiwanuka har tatt med seg familien og flyttet til Kampala for en periode. Familien holder til i byen, mens Richard, som utnevnt direktør for barnehjemmet, deler sin tid og oppmerksomhet mellom Nsumba og oppgaver i byen.

 
Som nevnt i sommerbrevet, har prisene på mat økt sterkt i store deler av Afrika, Uganda inkludert. Mye mer av midlene våre går nå med til å dekke kjøp av mat. Det var derfor ekstra stas når ungdommer fra Nsumba i september kunne dra til Nyenga for å høste og bringe tilbake 2300 kg med mais. Avlingen er behørig fotografert, og er vist på bildet nedenfor! Maisen i Uganda er hvit. Nå tørker den. Siden skal den males til mel og brukes i maisgrøten – poscho – som de spiser.

 

children_sitting     poscho

null


Gorretti som ble skadet i bilulykken har nå flyttet ut på barnehjemmet. Det å ha barna rundt seg og være i et kjent miljø, vil være positivt for hennes videre rehabilitering. Vi har også ansatt en lege som i en periode skal arbeide på Nsumba barnehjem. Han vil ha hovedansvar for Goretti, behandle barn som trenger legetilsyn, og generelt utvikle det medisinske arbeidet på Nsumba. Den 7. oktober var det stivkrampe- vaksinasjon av barna på Nsumba. En norsk sykepleier som var i Uganda på tur, bidro i denne dugnaden. 20 av de minste barna ble også tatt med til helsestasjonen for å HIV testes. Heldigvis var alle negativ.


Det popper opp folk som melder seg til tjeneste og kan bidra med litt av sin tid og kompetanse både på Nsumba og her hjemme. Vi var for eksempel på jakt etter en arkitekt som kunne hjelpe oss med noen datatekniske oppgaver for noen uker siden. 3 dager seinere tikket det inne en mail fra en arkitekt i Oslo som til alt overmål skulle til Jinjja i slutten av september. Hun kunne hjelpe, og ville gjerne se tomten til Nyenga. Slik styrer vi på så godt vi kan, men TTT: Ting tar tid. Vi venter fortsatt på NGO-godkjennelse fra myndighetene.
 
Sandgotna skole hadde i september sin årlige innsamlingsaksjon, og fikk inn hele 125 000 kroner til stiftelsen og Nsumba barnehjem. Et fantastisk flott resultat!
Under aksjonen på Sandgotna skole, startet to unge menn sine filmopptak om stiftelsen og arbeidet vårt. Den 30. september reiste de til Uganda for en måned.. I løpet av oppholdet skal de bo en liten periode på Nsumba barnehjem og delta i livet der samtidig som de filmer. De skal også reise rundt og lage andre reportasjer. Vi gleder oss stort til å se resultatet av filmprosjektet deres!
 

Det nærmer seg jul og her kommer litt info om julegaver.

Foregående år har vi sagt at vi vil sørge for at julegaver fra dere blir sendt til Uganda i regi av oss. I fjor kom det så mange pakker at vi i år må endre praksis.  Via vår hjemmeside www.bringchildren.com kan dere bestille julegave til fadderbarnet deres. Annet fra Nsumba fortalte i sommer at alle barna trengte sengetøy, og vi har derfor valgt at dette skal bli julegaven til barna i år. De som ønsker det bestiller da gaven hos oss, får tilsendt en giro og vi kjøper gaven i Uganda. Nærmere info om dette vil komme på hjemmesiden i løpet av oktober.

For dere som ikke har tilgang til internett kan dere ta kontakt med Hilde på tlf 950 42 055 for info hvis dere ønsker det.


Barna setter stor pris på brev fra dere, gjerne med bilder av dere og det dere holder på med her hjemme. Hvis julebrev er sendt Hilde innen 20.november vil vi ta ansvar for at de er på Nsumba til jul.
 
Hvis noen av dere vet om bedrifter som kunne tenke seg en alternativ julegave til ansatte og forretningsforbindelser, har vi noen ideer:

  • Fargerike og fine smykker laget av papir. Hittil har vi kjøpt dem fra et annet prosjekt, men i skrivende stund begynner barna på Nsumba å lage egne for salg. Vi har smykker for salg, men de kan også kjøpes på Zjakk Klippotek på Korskirkealmenningen i Bergen. Frisørsalongen har en verdifull ”attåtnæring” for oss!
  • Sponsing av utdannelse til ungdommer som er ferdig på grunnskolen på Nsumba. Julegaven fra Norsk Helikopter i fjor dekker nå yrkesskole for 11 tenåringer.

 filmteam1

 

Den årlige basaren går av stabelen søndag 16.11.kl 16.00 i selskapslokalene i Strimmelen borettslag.

Vi håper så mange som mulig har lyst og anledning til å komme denne dagen. Hvis du ivrer etter å selge en loddbok eller to på forhånd, ta kontakt med Anne-Mette på tlf 466 19 018.
 
Med vennlig hilsen
 
Hilde Køppen, Anne Mette Tjønn Hansen, Tor Helland Kleppe, Stig Blindheim, Anne Grete Kjørrefjord og Richard Kiwanuka.

 

 

null