Høsthilsen 2012

Kjære fadder og andre støttespillere
Høsthilsen 2012

Så er høsten her og vi sender ut en liten hilsen med siste nytt fra stiftelsen.

 

Vi starter med å mimre litt fra sommerens begivenheter. Årets fotballag kom til Bergen litt forsinket, søndag 24. juli. I år til et veldig annerledes Norge, som var preget av hendelsene 22.juli. Dette gjorde også stort inntrykk på jentene fra Uganda. De var overasket over at noe slikt kunne skje i trygge Norge.

Uken i Bergen koste jentene fra Nsumba seg sammen med Vadmyra jentene før de sammen satte kursen for Oslo og Norway cup. I turneringen gikk det veldig bra for ugandalaget. De gikk hele veien til topps og vant jenter 14 klassen! En fantastisk prestasjon fra jentene som bor på Nsumba barnehjem som ligger på landsbygda i Uganda. Jentene spiller ikke organisert fotball, deltar ikke i noe serie, bare trener sammen på barnehjemmet. Matchingen får de med å spille mot og sammen med guttene på Nsumba. Jentene elsker fotball og idretten får de til å tenke på noe annet enn forferdelige opplevelser de har hatt tidligere i livet.

Vel hjemme i Uganda ble jentene møtt på flyplassen av pressen. Hele 4 tv kanaler viste innslag om laget med vinnerpokalen. En stor opplevelse for hele barnehjemmet!

En stor takk til alle våre støttespillere som gjør det mulig å hente laget til Norge!

 

 På Nsumba går livet sin vante gang. 

Den nye sovesalen til guttene er snart ferdig og ser kjempefin ut.

 

 sovesal 2sovesalpalme

 

Grisene våre formerer seg stadig og har nå blitt til 107 stykker. Vi holder nå på med en plan for hvordan selge noen, gi litt til landsbyen og bruke litt til mat.  

Vi holder fortsatt på å planlegge et barnehage tilbud til barna på Nsumba. Litt forsinket håper vi å ha alt klart til første halvdel av 2012. Har du spill, puslespill eller fine oghele leker dere ikke trenger lengre, så tar vi gjerne imot.  

Det rapporteres om lite sykdom og sykepleieren vår som sponses av Rotary Nord Hordaland gjør en god jobb med barna på Nsumba.     

I Uganda har vi nå utvidet prosjektene våre og har ved hjelp av en sponsor startet byggingen av en yrkesskole. Skolen ligger i Luweero district og skal hete FRAM Foundation School.

 

yresskole01 Yrkesskole II

 

Her skal vi ha fag som frisørlinje, snekker, byggfag, kokk og servitør og kunst og håndverk. Seks store bygg er godt påbegynt og skolen vil ha plass til ca. 225 elever. Vi planlegger oppstart høsten 2012. Elever fra Nsumba vil her kunne få gratis skoleplass, mens andre betalende elever skal finansiere driften. Et spennende prosjekt og vi gleder oss til fortsettelsen.

 

 I slummen planlegger vi å pusse opp et bygg vi kan bruke til dagsenter for de minste barna. Her kan vi også ha sy opp­læringen vår og andre aktiviteter. Bokseklubben vi bruker i dag har ikke tett tak.

Det nærmer seg slutten på skoleåret og vi har mange avgangselever som drømmer om å få gå videre på skole. Hvis noen av dere vil hjelpe med å sponse utdanningen til et av barna på Nsumba er det bare å ta kontakt.

Det nærmer seg jul, i hvert fall for oss som planlegger julegaver til barna på Nsumba. I år ønsker vi at alle skal få seg shorts og t-skjorte. Prisene i Uganda har steget veldig og pengene er lite verdt. Julegaven i år vil derfor stige litt i pris og koste kr 150.- Barna setter veldig stor pris på denne nye tradisjonen vi har skapt og vi har alltid klart å få inn nok penger slik at alle får gave også de som ikke har fadder. 

Bestill julegave via vår hjemmeside  eller send en mail til hilde@bringchildren.com  eller SMS til 95042055. Ønsker du å sende en hilsen til fadderbarnet ditt er fristen satt til 1. desember. Send til Hilde Köppen, Hetlevikåsen 82, 5173 Loddefjord.

 

hostguttVi ønsker dere en fin høst!

På vegne av stiftelsen:

Hilde Köppen

Sekretær

Bring Children From Streets