Høsthilsen fra BCFS

Så var høsten her igjen og vi er klar med høstens nyhetsbrev fra stiftelsen. Vi starter med den gledelige nyheten Cecilia Brækhus mottok for oss på Senkveld i september. Der ble hun på vegne av stiftelsen tildelt en sjekk på 1 million kroner fra XXL sitt barnefond.
Høsthilsen fra BCFS


Der ble hun på vegne av stiftelsen tildelt en sjekk på 1 million kroner fra XXL sitt barnefond.  Midlene er øremerket bygging av en skole som skal få navnet" First Lady School". Her skal jenter og gutter som vil drive med idrett ved siden av studiene få tilrettelagt undervisning og trening. Vi gleder oss til å ta fatt på dette prosjektet.

 

First lady
I begynnelsen av oktober hadde Sandgotna skole sin årlige innsamlingsaksjon og samlet inn i overkant av 126 000 kroner. Stiftelsen var representert på basaren til 9 trinn, et fantastisk engasjement i et fullt lokale. Takk til skolen for et fantastisk resultat☺
På Vadmyra skole hadde de kulturkveld i forbindelse med FN dagen, hele 40 000 klarte skolen å få inn, en fantastisk innsats fra elever og lærere, tusen takk☺

nsuma

Nsumba barnehjem

På barnehjemmet går livet sin vante gang. Det har i løpet av høsten vært litt malaria blant barna så sykepleier har hatt mye å gjøre. Barna trives og de ser sunne og friske ut. Det rapporteres om at det på regn dager er ganske kjølig om morgenen og de voksne ønsker seg gensere til de små barna som de kan ha på seg på vei til skole og i morgen timene. Vi har derfor tenkt at årets julegave til de små barna blir en genser/jakke. De eldste barna vil få et stort håndkle, noe de virkelig trenger. Vi er også på jakt etter sendebrett, disse brukes til matfat på barnehjemmet og er lette å stable vekk, samt å få sendt ned. Så er det noen der ute som har tilgang til slike eller vet om hvor vi kan få tak i dette så gi oss gjerne et ord☺

 

katanga slummen

Katanga slummen

I Katanga slummen er det full fart på skolen vår. Litt for mange barn i hvert klasserom gjør det travelt for lærerne, men det er ikke lett å si nei når det står foreldre og barn på utsiden som så gjerne ønsker at deres barn også skal få lære. Nå er det imidlertid fullt opp med barn. Nå i høst har vi hatt en frivillig, Maren Landro, som har jobbet på skolen i slummen, og her er litt av det hun forteller fra ukene hun var der:
Det å få muligheten til å gi noe tilbake og jobbe frivillig for Bring Children From Street, i Katanga slummen, har vært en fantastisk opplevelse. Det har vært fire lærerike uker, med litt utfordringer og mye glede. Det å skulle være lærer for 15-25 barn i alderen 10-12 var noe jeg gru-gledet meg til. Jeg har ikke noe lærerutdannelse, jeg visste ikke hvilke fag jeg skulle undervise i, så da jeg møtte til «første» skoledag var nervene ganske i høyspenn. Heldigvis ble jeg tildelt matematikk og engelsk, fag jeg har ganske god kontroll på. Ettersom at det hadde vært en lengre ferie, møtte ikke alle elevene opp og jeg fikk en enkel start med hele 4 elever. Etter hvert som ukene gikk, møtte flere og flere av elevene opp, og jeg følte at jeg fikk bedre kontroll på fagene og bedre kontakt med både lærerne og elevene.

 

Den største utfordringen jeg hadde var språket. Ettersom at hverken jeg eller de har engelsk som første språk, oppstod det av og til litt misforståelser, men det løste seg som regel med litt tålmodighet og mye kroppsspråk. Dette var spesielt et «problem» i friminuttet/lunsjen, da jeg var med de minste barna.  Det ble en del knall og fall når oppimot 100 barn befinner seg på et svært lite område, men det ordnet seg som regel med en klem.
Den største gleden jeg hadde var å se at elevene mine skjønte hva jeg forsøkte å lære dem. Ettersom at nivået på elevene var veldig ulikt, var det en seier når alle klarte å løse matte oppgavene jeg hadde gitt dem. Det var også en stor glede å se hvordan barna brydde seg om hverandre, og hvordan de delte det lille de hadde av mat. Man kan ikke annet enn å bli glad og rørt når et lite barn prøver å dele grøten sin med deg fordi du ikke har fått grøt.
4 uker gikk altfor fort, men jeg har hatt en helt utrolig opplevelse. Jeg har nok lært mer enn jeg har klart å lære fra meg. Det kan jeg takke om lag 100 barn, 5 lærere og en rektor for. Jeg vil bare si tusen takk til de som har gitt meg denne muligheten. Mvh Maren Landro

 

boksing


Det er gledelig for oss å fortelle at det Ugandiske bokselandslaget skal til VM i Korea. Fem jenter er tatt ut på landslaget og hele fire av dem kommer fra vår bokseklubb i slummen!! Jentene fra slummen har blitt store forbilder!

Julegaven til barna i slummen blir tradisjonsrik fest på siste skoledag.

De får god mat, brus, og med seg litt mat hjem der de bor. Vi ønsker også å gi barna et fat og en kopp i julegave sammen med maten.

Pris for gaven er kr 150.-

Årets julegave til barna på barnehjemmet/slummen koster kr 150.- Gå inn på hjemmesiden vår www.bringchildren.com for bestilling av gave, eller send en SMS til Hilde Køppen på tlf 950 42 055/email: hilde@bringchildren.com

Vi ønsker dere alle en fin høst☺

Hilde Køppen, Richard Kiwanuka, Stig Blindheim og Pål Tennebekk