Høsthilsen 2013

Her kommer en liten høsthilsen fra stiftelsen med siste nytt fra Uganda og de tre prosjektene vi driver der.
Høsthilsen 2013

I sommer var et jentelag fra Nsumba barnehjem på besøk hos Vadmyra IL for 10 gang. Nok en gang hadde vi en fantastisk uke i Bergen. Været viste seg fra sin beste side; vi dro til sjøen, trente mye fotball, var på kino, bowling, shopping, tur i nærmiljøet, hadde rebusløp og sang og dans i Vadmyra hallen. Etter en uke i Bergen satt vi kursen mot Oslo og Norwaycup. Også i år spilte jentene fra Nsumba barnehjem seg helt til finalen, men den tapte de på straffespark etter at det stod uavgjort 1-1 ved full tid. Nok en gang kom de hjem til barnehjemmet med en stor pokal i kofferten. Takk til alle sponsorer og gode hjelpere som gjorde det mulig å hente et fotball lag til Norge også denne sommeren

 

 

sommer 2nc

nc

 nc lake tsommer1

 

 

På Nsumba barnehjem har barna det bra. Den 23. september startet skolen igjen etter en liten ferie. Elever og lærere skryter av barneskolen, de er så fornøyd etter oppussingen

 

Barnehagen vi har bygget fungerer kjempebra og barna stortrives.

Det har vært en del sykdom på barnehjemmet, da er det godt å ha sykestuen med sykepleier slik at barna får behandling og blir adskilt fra de andre barna. Vi ser nå at sykestuen trenger en liten oppussing. Det lekker fra taket, og utsyr må oppjusteres, så dette er noe vi må prioritere i tiden fremover.

 

4 sykesh

 

I slummen trives barna på skolen vår, det er så kjekt å se så mange glade og fornøyde barnJ

Noen av barna fra slummen har fått flytte ut på Nsumba barnehjem. De er foreldreløse, har bodd sammen med slektninger i slummen eller har veldig ung mor. På barnehjemmet har de fått venner og stortrives.

 

 

g g2

 

 

På yrkesskolen vår går det også veldig bra. Vi har over 400 elever. Noen har falt fra siden skolestart, men slik er det vel alltid, ikke alle som vet hva de vil utdanne seg til. Noen av ungdommene fra Nsumba er i full gang med utdannelsen sin på yrkesskolen.

 

hu sal hus2

 

For oss nærmer også julen seg fort. Årets julegave vil vi skal bli TV til barnehjemmet. Vi kjøper satellitt tv med, slik at barna i felleskap kan få se tegnefilmer, filmer, dyreprogram, etc og ikke minst fotball kamper og annen idrett. Mange av dem har aldri sett på TV før. Vi tror at dette kommer til å bli en fantastisk gave!

I slummen ønsker vi å kjøpe en balje (til å vaske seg i) og en vann kanne til alle barna. Dette vil barna kunne ta med hjem og hele familien dra nytte av.

I tillegg vil barna på Nsumba selvfølgelig få sin årlige julefeiring med god mat og drikke, og barna i slummen vil få sin fest med god mat, og litt ekstra mat med hjem til familien sin.

 

Pris for gaven er kr 150.- Vi håper mange av dere ønsker å gi en gave selv om vi i år vil gi felles gave til barna på Nsumba.  Barna får vite at gaven er fra faddere i Norge.

Gå inn på hjemmesiden vår(www.bringchildren.com) for bestilling av gave, eller send en SMS til Hilde Køppen tlf. 950 42 055.

 

Vi ønsker dere alle en fin høst.

Hilsen

Hilde Køppen

Sekretær

Bring Children From Streets Norway

 

 

 

girl