Høsthilsen 2010

Så er høsten her og vi sender vår årlige høsthilsen til alle våre faddere og støttespillere.
Høsthilsen 2010

 

Vi starter med litt info fra sommerens begivenheter. 17 juli kom det også i år et fotballag fra Nsumba barnehjem til Bergen. De tilbrakte 14 dager i Bergen sammen med vennskapslaget fra Vadmyra IL. 

Høst2010-2Og tradisjonen tro, oppholdet ble en stor suksess, kanskje det beste vi noen gang har hatt, til tross for en regnfull sommer. Lagene fikk gå på kino, på Brann stadion, i badeland, på bowling, var hos Vil Vite senteret, vi var på besøk på Osterøy og Os, vi var på shopping og spilte fotballturnering. Byturer, koselige stunder i Vadmyra hallen, god mat og mange fotballtreninger, ja en fantastisk sommer.

 

 

 I Norwaycup gikk det over all forventning både med Bring Children laget og jentene fra Vadmyra. Begge kom til finalen i sin klasse, den tapte de dessverre, men å komme hjem til Nsumba med en stor pokal og finaleplass ja det har ingen opplevd før. Laget ble tatt imot med jubel fra barn og voksne på Nsumba. Hjemkomsten til laget de er så stolte av ble feiret med god mat, sang og dans!

 

Høst2010-4

 

  

 Laget 2010

 

Høst2010-1

Stiftelsen retter en stor takk til alle våre støttespillere denne sommeren. Uten den fantastiske hjelpen dere gir oss hadde vi ikke klart å få dette til, tusen takk

Nå nærmer FN dagen seg og skoler og barnehager planlegger arrangement for å hjelpe barna på Nsumba. Dette setter vi stor pris på og gjør arbeidet vårt for barna på Nsumba mye lettere. Både Sandgotna skole, Vadmyra skole og Osterøy skole er godt i gang med planleggingen av sine arrangementer.

Vi er bare i oktober men likevel nærmer julen seg fort, i hvert fall for oss som planlegger julegaver til barna på Nsumba. Også i år vil det være mulig å bestille gave gjennom oss. Vi klarer ikke å frakte ned gaver til alle barna fra Norge, og det er mye bedre å kjøpe gavene i Uganda. Da støtter vi også opp om det lokale næringslivet i landet. Vi oppfordrer derfor alle som ønsker å gi gave til barna på Nsumba til å benytte seg av denne muligheten.

I år vil barna få sko og strømper i gave. Mange av barna trenger nye sko, noen har ikke sko i det hele tatt, mens de som allerede har sko vil få ekstra par med strømper. Prisen for gaven er kr 100. Hvis du ønsker å hjelpe oss slik at også de barna som ikke har fadder får gave så setter vi stor pris på det. Barna setter stor pris på brev og bilder fra dere. Hvis dere ønsker å sende en julehilsen må jeg ha brevene hos meg innen 1. desember. Adressen dere kan sende til er Hilde Køppen, Hetlevikåsen 82, 5173 Loddefjord

For bestilling av julegaver kan dere gå inn på vår hjemmesiden www.bringchildren.com og fylle ut bestillingskjema. Dere kan også sende en mail til hilde@bringchildren.com eller en melding på tlf 950 42 055 for å bestille gave.

Barna startet i september siste semester i dette skoleåret og mange gleder seg til de er ferdig med grunnskolen. Vi står ovenfor en stor utfordring med å få alle som vil videre på skole, ut på nye skoler. Skole i Uganda koster penger og for hvert år er det 20 – 30 ungdommer som vil videre på skole. Stiftelsen har pr dags dato ikke nok midler til å kunne sende alle videre, og prioriterer de flinkeste elevene og at de som allerede er på videregående skoler får gjøre seg ferdig, før nye starter på utdannelsen. Alle de andre får tilbud om kurs på Nsumba, innen jordbruk, lære seg å sy, lage murstein og matlaging. Men ikke alle er fornøyd med dette og blir skuffet når de ikke får starte på skole med en gang. Så hvis noen av dere kjenner firmaer eller andre som kunne tenke seg å støtte utdannelsen til en elev, prisen er ca. kr.3000 i året, så ta gjerne kontakt med oss.

Vannprosjektet er nå ferdigstilt og vi har nok vann til både mennesker og dyr. En gledelig nyhet er det også at tingene i containeren vi sendte ned for godt over et år siden er frigitt av de ugandiske myndigheter og alt er nå på plass på Nsumba. Sykesenger og tannlegestol, sykler, leker, bøker, klær og sko, samt kopimaskin, skolesaker og idrettsutstyr, alt mottatt til stor glede for alle på Nsumba og oss her i Norge.

 

Cecilia Brækhus, verdens mester i boksing, er en av stiftelsens støttespillere. Hun besøkte Nsumba barnehjem i juni sammen med Richard. I sommer stilte hun opp på Ekebergsletten og så jentene fra Nsumba spille i Norwaycup. I slummen i Kampala har vi startet et prosjekt for å gi barn og ungdommer en meningsfylt tilværelse. Dette er et lavterskel tilbud til barn i slummen hvor de kan møtes, trene sammen, og boksing er et av tilbudene de har. Cecilia besøkte også slummen og gav håp til unge boksestjerner som trener her.

 

Vi håper dere får en fin høst,

 så hører dere fra oss igjen rundt juletider.

Mvh Hilde Køppen, Beate Espedal, Richard Kiwanuka,

 Stig Blindheim og Daniel Getz

 

 

Høst2010-5

 

Grisene vokser:                                   

 

Høst2010-5

 

 

Bananplantene står flott rundt Nsumba:

 

 

Høst2010-7