Fotballag fra Nsumba på besøk sommeren 2008

Fredag 18. juli kom det også i år et fotballag fra Nsumba på besøk til Bergen. Laget skulle tilbringe en uke i Bergen før de sammen med Vadmyras småjentelag satte kursen mot Oslo og Norwaycup.
Fotballag fra Nsumba på besøk sommeren 2008

Oppholdet i Bergen ble en flott opplevelse for jentene med vennskaps cup på Sotra, kampen Brann – Ålesund, besøk i badeland, shopping, tur til vilvite- senteret, restaurant besøk, tur på Fløyen og Lyderhorn, fotball på vadmyrabanen, grilling, båter og bading. Mange opplevelser både for norske og ugandiske jenter.

 

Kveldene ble avsluttet i Vadmyrahallen med ugandisk dans til trommer og musikk, gode middager og jentene fra Nsumba fikk spise så mye is de bare orketJ

 

null 

 Lørdag 26. Juli satte lagene kursen mot Oslo og Norwaycup. Første kamp var allerede søndag morgen og Bring Children vant fortjent mot Nordstrand. Etter kampen besøkte vi Bekkelaget kirke hvor jentene underholdt med sang sammen med andre afrikanske lag.

De to neste kampene ble også vunnet og Bring Children gikk til 16dels finale som puljevinner, vadmyra jentene ble nummer to i sin pulje og måtte også spille 32 dels finale. 

 null

Første kamp i sluttspillet ble mot Åsane, et av Bergens beste småjentelag. Kampen var jevn og etter ordinærtid var stillingen 1 – 1. Da hadde Åsane brent et straffespark i siste sekund. Ekstraomganger måtte til og Bring Children vant 2-1 til stor jubel blant supporterne

I neste kamp møtte vi Follese. Jentene fra barnehjemmet beseiret også disse. Dermed var laget kommet et steg videre, i fjor røk de ut i 8 dels finalen, nå stod Mali for tur i kvartfinalen. Mali ble dessverre for tøff motstand for jentene. På sin ferd hadde Mali slått ut Vadmyra slik at vi visste at de var gode og fysisk veldig stor og sterk. Jentene var skuffet etter tapet, men med litt moro på Ekeberg sletten var tapet fort glemt og jentene koste seg med aktiviteter på sletten i finværet. I løpet av de 5 årene det har vært lag fra Nsumba på besøk har vel aldri været vært bedre. Sol fra morgen til kveld og kun en dag med regn.

To vellykkede uker var over og jentene dro hjem til Uganda med masse opplevelser i kofferten. Med seg hadde de også masse klær og utstyr til barnehjemmet.

Avskjedene er alltid triste, kanskje fordi vi ikke vet om vi får se hverandre igjen. Likevel var det mange som også gledet seg til å komme hjem til Nsumba, møte venner og begynne på skolen igjen. Noen hadde også med seg skolebøker til Norge, og satt og leste til eksamen på kveldstid. For de var nok overgangen stor når de to dager etter hjemkomsten startet med eksamen.

null

null