Julehilsen 2010

Stiftelsen retter en stor takk til alle våre samarbeids partnere i året som har gått. Uten alle skoler, barnehager, bedrifter, idrettslag og engasjerte privat personer hadde ikke arbeidet vårt vært mulig. Tusen takk for et stort engasjement og som dere ser: hjelpen når fram!
Julehilsen 2010

Kjære faddere og andre støttespillere                                                            

Med dette julebrevet, ønsker stiftelsen, barn og ansatte på Nsumba barnehjem å sende dere en hilsen i adventstiden, og på denne måten takke for engasjementet dere viser ved å være fadder eller på annen måte bidra til stiftelsen Bring Children From Streets sitt arbeid i Uganda.

 

Først vil vi rette en stor takk til alle Dere som har bestilt julegave til fadderbarna. Alle barna vil få sko og strømper i julegave, og dette er en gave vi vet vil bli satt veldig stor pris på. Til de av dere som ikke har bestilt julegave enda, så er dette fortsatt mulig på vår hjemmeside www.bringchildren.com eller ved å sende en SMS til Hilde på tlf 950 42 055.

 

Loddefjord skole har hatt julemarked og fått inn kr 21 000 som de gir til oss.

I 2010 har vi videreutviklet jordbruket vårt. Avlingene våre har vokst seg enda større, vi har bygget grisebinge og fått på plass griser. Murstein maskiner er kjøpt inn og ungdommer kurses i bruk av disse, andre del av grisebingen skal bygges av egen produsert murstein.

Barna har fått ny lekeplass og vi har fått på plass ny vann pumpe og brønn slik at det er nok vann på barnehjemmet. Dronningen besøkte barnehjemmet, til stor stas for alle. Hun hadde hørt om hvor flinke vi var blitt på jordbruk, en sak hun selv brenner veldig for. Et slikt besøk gir inspirasjon til de ansatte til å fortsette det gode arbeidet.

Vi har også startet et prosjekt i slummen i Kampala. Dette er et lavterskel tilbud hvor barn kan komme få undervisning og drive med idrett. Dette er et prosjekt vi ønsker å utvikle i 2011. Vi ønsker at familier i Norge kan bli fadder for et barn i slummen. Barna og familien deres vil motta mat fra oss, samt at vi betaler skolepenger for barna. Mange barn bor alene i slummen, uten foreldre, og med eldste mann i søskenflokken som “den voksen”. Vi ønsker å hjelpe barna der de er når vi ikke kan ta barna med til Nsumba som allerede er fullt.

 

 julehilsen_2010_Page_1_Image_0003.jpg julehilsen_2010_Page_1_Image_0002.jpg

 

 

I 2011 håper vi å få på plass en ny sovesal på barnehjemmet. Vi er på god vei til å klare å få dette til.  

Vi ønsker også å starte med høns, på denne måten kan barna på Nsumba få egg i kostholdet, samtidig som ungdommer får kunnskap om hønsehold.

Vi ønsker også å kjøpe inn kyr og bygge et hus til dem, dette vil gi barna melk i kostholdet.

Det er med glede vi ser at barn og ansatte også er opptatt av hvordan de kan bli selvforsynt med mat, og at det er de selv som kommer med ideene til hvordan videreutvikle jordbruket.

Vi har også ungdommer som går på videregående skoler. Dette er veldig kostbart, og ikke alle som ønsker det kan, på grunn av vår økonomi, få lov til å gå videre på skole.

Videreutdanning er grunnlaget for å få seg en jobb i fremtiden og gir barna trygghet. Det er ikke lett å måtte fortelle dem at pga økonomi kan de ikke få gå videre på skole.

Vi håper vi i løpet av 2011 vil få flere støttespillere med oss, slik at det er mulig for flere ungdommer å få seg en utdannelse

I høst har skoler og barnehager samlet inn penger til Nsumba. Sandgotna skole samlet inn over 100 000 kr og er igjen vår største støttespiller. Men bidragene fra Vadmyra skole (over 38 000 kroner) og Osterøyskole (41 000 kroner) er fantastiske bidrag. Også Blomsterdalen barnehage har hatt innsamling og fikk inn en flott sum. Tusen takk..

 

Den 29. desember skal to av styrets medlemmer på tur til Uganda sammen med sin familie.

Richard skal også til Uganda og feire jul på Nsumba sammen med sin familie.

På Nsumba er det skoleferie, og det skal arrangere fotballskole, samt aktivitetsdager med idrett for barna. Mye annet arbeid står også på programmet.

Hvis dere ønsker å sende med hilsener eller gaver så er det bare å sende til Hilde Køppen, Hetlevikåsen 82, 5173 Loddefjord

 

julehilsen_2010_Page_2_Image_0004.jpg

 

julehilsen_2010_Page_2_Image_0003.jpg

 

julehilsen_2010_Page_2_Image_0001.jpg

 

Stiftelsen retter en stor takk til alle våre samarbeids partnere i året som har gått. Uten alle skoler, barnehager, bedrifter, idrettslag og engasjerte privat personer hadde ikke arbeidet vårt vært mulig. Tusen takk for et stort engasjement og som dere ser: hjelpen når fram!

 

Med historien under, ønsker vi dere en god adventstid, en fredfull jul og ser fram til videre samarbeid i det nye året:

Millioner av sjøstjerner

Millioner av sjøstjerner ble en gang skylt i land under en storm.

Da stormen var over, begynte en mann å kaste dem på sjøen igjen, én etter én.

En annen mann kom bort til ham og spurte:

"Hvorfor gjør du dette? Du kan jo ikke redde alle….?

Det betyr jo ingenting at du redder noen få av dem?"

 "Jo.." svarte mannen, "..for denne sjøstjernen betyr det alt."

 

 

Hilsen

Hilde Köppen, Richard Kiwanuka

Stig Blindheim, Beate Espedal og Daniel Getz

 

julehilsen_2010_Page_2_Image_0002.jpg

 

julehilsen_2010_Page_2_Image_0005.jpg

 

julehilsen_2010_Page_2_Image_0007.jpg

 

julehilsen_2010_Page_2_Image_0006.jpg