Personal tools

Katangaslummen

I Katangaslummen i Uganda bor det over en million mennesker. Katangaslummen ligger i Kampala, hovedstaden i Uganda. Stiftelsen Bring Children From Streets har tre prosjekter i en liten del av slummen.

SISTE: 22. mai 2012

Dagsenteret til stiftelsen har nå flyttet inn i nye lokaler i slummen!

Stiftelsen har pusset opp en bygning i slummen og her har vi nå undervisning og sy opplæring.

Det er store kontraster til bokseklubbens lokaler vi tidligere brukte.

Her har barna toaletter, fine klasserom og tett tak når det regner!

Se bilder her

Syopplæring.

Et av prosjektene våre er å tilby jenter sy opplæring. Jenter lærer å sy klær som de kan selge for å tjene penger til seg og familien. Mange av jentene som deltar i prosjektet har jobbet som prostituert på gaten i Kampala.

 

 

 Katanga01

Katanaga 02

 

 

Organisert idrettsaktiviteter

Barna i slummen får tilbud om å delta i organiserte idrettsaktiviteter. Her er det aktivitetsledere som sørger for at barna har baller slik at de kan spille fotball, håndball, basketball eller leke andre leker. Aktivitetslederne er frivillige som selv bor i slummen. De ser nytteverdien av å hjelpe andre barn og yter stor respekt blant barna. Over 100 barn deltar i prosjektet. Her fanger vi også opp barn som har det ekstra vanskelig hjemme, som kanskje bor alene og som trenger ekstra hjelp. Stiftelsen betaler skolegang for 30 foreldreløse barn i denne delen av slummen.

 

 Katanga03

 

Katanga04

 

Katanga05

 

Dagsenter

Stiftelsen driver et dagsenter i bokseklubbens lokaler i slummen.

På dagtid er det et dagsenter for små barn i denne klubben, og på ettermiddagstid trenes det boksing i disse lokalene. Her lærer barna bokstaver, engelsk, tall, får lov å leke og er sammen med andre små barn. Stiftelsen har ansatt en førskolelærer som i har ansvar for dette.

Bokseklubben har ikke tett tak over lokalet. Dette gjør at når det regner, må aktiviteter avlyses. Stiftelsen skal nå pusse opp et hus i slummen som vi skal bruke til dagsenteret. Her vil vi også på sikt kunne tilby annen undervisning.

 

 

Katanga06

 

Katanga07

Document Actions