Personal tools

Vann

Barnehjemmet fikk donert vanntanker med pumpe for noen år siden.. Det er i tilegg også brukt av stiftelsens midler for å få dette på plass. Men inni mellom har likevel vann situasjonen vært svært vanskelig. Pumpen klarte ikke pumpe nok vann i tankene, slik at man i tørre perioder måtte ha en tankbil ut til barnehjemmet som fylte opp tankene med vann.

Rotary Club har nå bidratt med midler slik at det er boret nye vannhull mye dypere enn de gamle. Vann pumpene er fikset og barnehjemmet har nå veldig god tilgang på rent vann.

 

Nye vannpumper på Nsuma barnehjem

 

 

De nye vannpumpene har også vært svært viktig for landsbyen, fordi innbyggerne der henter vann på Nsumba barnehjem. Vi har valgt å la de få lov til det, familiene som bor rundt barnehjemmet blir på en måte en del av miljøet. Noen av barna går på skole på barnehjemmet, barna er venner og om søndagen når det er gudstjeneste kommer det folk fra hele landsbyen for å delta. At dette er vannstasjonen for andre i Nsumba har også gjort behovet for vann enda større.

Rotary har også bidratt til at det er montert takrenner på alle bygg som er pusset opp. Når det regner renner vannet ned i store vanntanker, og gjør at man kan dra nytte av regnvannet også. Det er ikke vanlig i Uganda å bygge hus med takrenner, slik at når vi er ferdig med arbeidet med å lage takrenner på alle bygninger, vil vi prøve å lære opp resten av landsbyen hvor praktisk det er og hvor nyttig det er å ta vare på regnvann.

Stiftelsen prioriterer også å lære opp de ansatte og barna på barnehjemmet viktigheten av å bruke vann til å være hygienisk. Det er nå bygget nytt sanitæranlegg til barna, med tilhørende "bad for vask". Det vil bli etablert egne steder for vasking av klær og utstyr. Dette er en viktig del av arbeidet for å bedre hygienen ved barnehjemmet.
 
Document Actions