Personlige verktøy

Samarbeid med Vadmyra Idrettslag

Bring Children From Streets innledet vinteren 2004 et samarbeid med Vadmyra Idrettslag..

lagene_i_uganda.jpg

 

Initiativtaker til samarbeidet var Richard Kiwanuka.

Vadmyra Jenter 90 ble forespurt å være vennskapslag for et jentelag fra Nsumba barnhjem i Uganda.

Laget fra Vadmyra skulle da som en del av ”Norway-cup prosjektet” ta i mot besøk av et lag fra Nsumba barnehjem. De to lagene skulle tilbringe en uke sammen i Bergen før de sammen dro til Oslo for å delta i Norway Cup.

 

venner.jpg

 

Vadmyra IL`s jentelag takket ja til dette og dette ble starten på et nært samarbeid mellom Bring Children From Streets og Vadmyra IL. Etter omfattende kursing fra Norges Idrettsforbund var jentene fra Vadmyra i Juli 2004 klare til å ta i mot sine gjester fra Uganda. Til tross for språkvansker i begynnelsen og usikkerhet og spenning hos alle jentene utviklet det seg snart et sterkt vennskap og samhold mellom Vadmyra jentene og jentene fra Nsumba barnehjem. Det var derfor en sammensveiset gjeng som sammen dro til Norwaycup hvor de to lagene fulgte hverandre tett under hele oppholdet. I Oslo styrket vennskapet seg ytterligere og det var derfor en svært trist dag da de to lagene måtte ta farvel med hverandre. I månedene etter besøket fra Nsumba hold jentene kontakt med hverandre via brev og ønsket om å få møte hverandre igjen vokste seg stadig sterkere. Etter at Richard Kiwanuka og undertegnende besøkte Uganda og Nsumba barnehjem i nov 2004 i forbindelse med et kurs i regi av Norges Idrettsforbund besluttet vi å forsøke å organisere en tur til Uganda og Nsumba barnhjem for jentelaget fra Vadmyra IL.

 

4barn_ute.jpg

 

Vi presenterte vinteren 2005 våre planer om tur til Uganda for Styret i Vadmyra IL og til tross for en viss skepsis i starten fikk vi snart full støtte fra Vadmyra IL til å arbeide videre med våre planer. Turen til Uganda skulle arrangeres av Bring Children From Streets og Vadmyra IL og hovedmålet for turen var å knytte kontakt mellom barn i Norge og Uganda samt å bruke idrett som et virkemiddel for i kampen for å hindre spredning av hiv/aids.

 

fotballkamp.jpg

 

Vi ble snart klar over at kostnadene ved en slik tur var svært høye men takket være iherdig jobbing av initiativtagerne til turen, deler av foreldre gruppen til jenter 90, økonomisk støtte fra våre sponsorer og ikke minst hardt arbeid fra jentene på laget klarte vi å realisere våre planer.

 

Blant våre sponsorer vil jeg da spesielt takke Chess, Hydro Texaco NKP-Gården, Det Norsk Veritas, Flisekompaniet og Safari for økonomisk støtte til prosjekt for Nsumba barnhjem sommeren 2005.

Også en stor takk til Haakonsvern for deres engasjement i dette prosjektet da jentene kom til Norge.

 

dancing.jpg

 

20 juni 2005 dro derfor 23 spillerer, ledere og foreldre fra Flesland med kurs for Uganda og Nsumba barnehjem. Oppholdet i Uganda var en fantastisk opplevelse både for jentene og lederne som deltok på turen. Jentene fra Vadmyra tilbrakte mange dager på Nsumba barnehjem hvor de blant annet deltok i et prosjekt for treplanting, ble kurset i ”Kicking Aids Out konseptet”, tilbrakte mye tid sammen med sine venner og spilte en vennskapskamp mot et sammensatt lag fra Nsumba barnehjem. Laget fra Vadmyra deltok også i historiens første offisielle fotballturnering for jenter i Uganda. Jentene fikk også møte jentene på laget fra Nsumba som i juli 2005 skulle besøke dem i Norge i forbindelse med Norway Cup. Bergens Tidene fulgte jentene fra Vadmyra under oppholdet i Uganda og dette la grunnlaget for flere artikler om prosjektet for Nsumba barnhjem sommeren 2005.

Det var et slitent men tilfreds reisefølge som 2. juli ankom Flesland etter en lang flytur fra Uganda. På programmet sto nå 14 dagers fri til å bearbeide alle inntrykkene fra turen og til å forbrede seg på å ta i mot laget fra Nsumba barnehjem som snart skulle ankomme Norge.

Besøket fra Nsumba barnehjem ble en stor suksess og ble en sterk og flott opplevelse for oss alle som var involvert. Under oppholdet i Bergen bodde jentene fra Nsumba i Vadmyrahallen og dette gav oss muligheten til å la jentene fra Nsumba og jentene fra Vadmyra å tilbringe mye tid sammen. Jentene var sammen fra morgen til kveld og flere av nettene overnattet jentene fra Vadmyra i hallen sammen med sine venner fra Uganda. O

ppholdet i Bergen besto blant annet av daglige fotballtreninger sammen, ”drømmedag i Badeland”, kinobesøk og deltakelse i en fotballturnering. Sterke vennskapsbånd ble knyttet mellom jentene fra Nsumba og jentene fra Vadmyra og de gledet seg derfor til å delta sammen i Norway Cup.

Under deltagelsen i Norway Cup fulgte jentene hverandre tett og tilbrakte svært mye tid sammen. De to lagene gjorde seg svært bemerket under Norway Cup og deltok blant annet i opptredener sammen med statsminister Kjell Magne Bondevik og presidenten i Norges Idrettsforbund. Jentene fremsto som gode ambassadører for Nsumba barnehjem, Vadmyra idrettslag, NIF og Bring Children From Streets.

Den siste kvelden i Oslo tilbrakte jentene sammen med dans, moro og mye tårer. Det var en tung og vanskelig dag da jentene fra Vadmyra dro fra sine venner fra Nsumba om morgenen lørdag 30. Juli. Laget fra Vadmyra skulle da returnere til Bergen mens jentene fra Uganda skulle dra tilbake til Nsumba barnehjem.

Jeg har sammen med jentene fra Vadmyra i ettertid brukt mye tid på å bearbeide inntrykk og opplevelser fra sommeren. Besøket fra Nsumba og ikke minst turen til Uganda ga jentene mange sterke opplevelser både på godt og vondt. Disse opplevelsene vil nok prege jentene for resten av livet og har bidratt til å styrke deres ønske om å delta i arbeidet for å hjelpe barna på Nsumba barnhjem. Jentene er pr i dag blant annet involvert i loddsalg til inntekt for barnehjemmet og de arbeider også med ulike prosjekter for å samle inn penger til mat til barna på Nsumba barnehejm.

Bring Children From Streets ønsker å videreutvikle sitt samarbeid med Vadmyra Idrettslag og gjennom dette å bidra til å knytte sterke bånd mellom norske barn og barna på Nsumba barnehjem.


På vegne av Bring Children From Streets Norway vil jeg uttrykke en stor takk til jentene på Vadmyra 90 og foreldregruppen. Jeg vil samtidig takke styret i Vadmyra IL Fotballgruppen og da spesielt formann, Stein Totland, for strålende hjelp og støtte i forbindelse med turen til Uganda og besøket fra Nsumba barnehjem sommeren 2005.


Med hilsen

Stig Blindheim

Bring Children From Streets

Side-alternativer